Seară duhovnicească la Sângeorz-Băi

La Biserica „Sfântul Ierarh Nicolae” din Sângeorz-Băi a avut loc luni, 31 martie, o seară duhovnicească la care a fost invitat pr. conf. dr. Constantin Necula, de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Sibiu, potrivit corespondentului Radio Renașterea în Protopopiatul Năsăud, pr. Cornel Coprean.

Invitatul a vorbit despre „Biserică și problemele tinerilor. Actualitatea educației în Iisus Hristos Domnul nostru”. În cadrul mesajului său, pr. Constantin Necula a subliniat rolul important al familiei, al școlii și mai cu seamă al Bisericii în educația tinerilor, arătând că toate acestea trebuie să aibă același numitor comun: Dumnezeu.

Pr. Constantin Necula a vorbit, de asemenea, despre redimensionarea duhovnicească a educației creștine a copilului.

„Cred că e momentul ca și Biserica să fie ascultată când e vorba de educația copiilor și oamenii prezenți în săli și în toate conferințele din săptămânile acestea ne-au dovedit că e posibil. Avem de-a face, de fapt, cu o redimensionare duhovnicească a educației creștine a copilului, fiind axați pe trei direcții: bucurie, motivație și eshatologie. Nu putem să-i mai bucurăm pe copii, nici să-i motivăm, dacă nu le aducem înainte Împărăția lui Dumnezeu, singurul examen final, de fapt, în fața căruia contează viitorul lor”, a arătat pr. Constantin Necula.

Concluzia serii duhovnicești a fost redată de protopopul Ioan Dâmbu care a precizat că „a fost un eveniment împlinit, în sensul că s-a bucurat toată lumea de dialogul pe care l-au avut în finalul conferinței cu părintele profesor și de textul propriu-zis pe care l-a comunicat. Au fost aici prezenți tineri în majoritatea lor, profesori de religie, profesori de la liceu și mulți credincioși”. Pr. Ioan Dâmbu a menționat că întâlnirea a fost una reușită.

„Ne-am dori ca și pe viitor să avem asemenea întâlniri cu oameni mari, cu oameni care au deja experiența credinței, care trăiesc în duhul creștin ca modele de viețuire creștinească”, a mai spus protopopul Ioan Dâmbu.

Comentarii Facebook


Știri recente