Seară duhovnicească la Sângeorz-Băi

La Biserica „Sfântul Ierarh Nicolae” din Sângeorz-Băi a avut loc luni, 31 martie, o seară duhovnicească la care a fost invitat pr. conf. dr. Constantin Necula, de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Sibiu, potrivit corespondentului Radio Renașterea în Protopopiatul Năsăud, pr. Cornel Coprean.

Invitatul a vorbit despre „Biserică și problemele tinerilor. Actualitatea educației în Iisus Hristos Domnul nostru”. În cadrul mesajului său, pr. Constantin Necula a subliniat rolul important al familiei, al școlii și mai cu seamă al Bisericii în educația tinerilor, arătând că toate acestea trebuie să aibă același numitor comun: Dumnezeu.

Pr. Constantin Necula a vorbit, de asemenea, despre redimensionarea duhovnicească a educației creștine a copilului.

„Cred că e momentul ca și Biserica să fie ascultată când e vorba de educația copiilor și oamenii prezenți în săli și în toate conferințele din săptămânile acestea ne-au dovedit că e posibil. Avem de-a face, de fapt, cu o redimensionare duhovnicească a educației creștine a copilului, fiind axați pe trei direcții: bucurie, motivație și eshatologie. Nu putem să-i mai bucurăm pe copii, nici să-i motivăm, dacă nu le aducem înainte Împărăția lui Dumnezeu, singurul examen final, de fapt, în fața căruia contează viitorul lor”, a arătat pr. Constantin Necula.

Concluzia serii duhovnicești a fost redată de protopopul Ioan Dâmbu care a precizat că „a fost un eveniment împlinit, în sensul că s-a bucurat toată lumea de dialogul pe care l-au avut în finalul conferinței cu părintele profesor și de textul propriu-zis pe care l-a comunicat. Au fost aici prezenți tineri în majoritatea lor, profesori de religie, profesori de la liceu și mulți credincioși”. Pr. Ioan Dâmbu a menționat că întâlnirea a fost una reușită.

„Ne-am dori ca și pe viitor să avem asemenea întâlniri cu oameni mari, cu oameni care au deja experiența credinței, care trăiesc în duhul creștin ca modele de viețuire creștinească”, a mai spus protopopul Ioan Dâmbu.

Comentarii Facebook


Știri recente

Mic dicționar de isihasm

În vacarmul societății de azi, isihia poate fi salvatoare de suflete. Am selectat câțiva termeni legați de această practică ortodoxă care, deși poate fi percepută drept simplă și accesibilă, este extrem de complexă și de…