Seară duhovnicească la Parohia Micherechi – Ungaria, în Duminica a IV-a din Postul Mare

La Parohia Micherechi, Ungaria cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Siluan, Episcopul Ortodox Român din Ungaria , în duminicile din perioada Postului Mare au avut loc seri duhovnicești, la care au participat un număr mare de credincioși, de diferite vârste. Acestea sunt legate de slujba Vecerniei, săvârșită de Părintele Paroh Ioan Bun, împreună cu Părintele Singhel Visarion Tuderici, Secretarul Eparhial, care se ocupă și de predarea orelor de religie la Școala Generală (clasele I-VIII), din localitatea Micherechi.

În Duminica a IV-a din Postul Mare, seara duhovnicească de la Micherechi l-a avut ca oaspete pe Preasfințitul Părinte Siluan, care a săvârșit slujba Vecerniei, împreună cu Părintele Singhel Visarion Tuderici și cu Diaconul Emanuel Văduva, de la Catedrala Episcopală din Giula. Răspunsurile la strană au fost date de Părintele Paroh Ioan Bun, ajutat de elevii care participă la orele de religie. Între credincioșii prezenți la această slujbă s-au numărat și Doamna Margareta Tat, Primarul Micherechiului, împreună cu familia sa, precum și Doamna Ana Benye, Directorul Școlii Generale, dar și membri ai Asociației „Oastea Domnului”, care funcționează în localitate de foarte multă vreme.

Ierarhul a rostit la final și un cuvânt de învățătură, în care și-a exprimat bucuria pentru acest gen de activități misionar-pastorale care reușesc să îi atragă pe oamenii de diferite vârste la biserică, familiarizându-i cu sfintele slujbe, ce alcătuiesc chintesența învățăturii de credință ortodoxă și îl ajută, în același timp, pe credinciosul practicat să sporească în cunoașterea lui Dumnezeu și în întărirea credinței.

„Exemple clare despre importanța credinței în viața omului, sunt atât vindecările minunate săvârșite cu îmbelșugare de Mântuitorul nostru Iisus Hristos, de-a lungul activității Sale, cum a fost și vindecarea fiului lunatic, despre care ne vorbește pericopa evanghelică duminicală, precum și viața de nevoință și învățăturile Sfântului Ioan Scărarul, pe care îl cinstesc creștinii ortodocși în această duminică”  a spus Ierarhul.

Toți credincioșii au fost miruiți de ierarh, la sfârșitul slujbei, după care a urmat  o agapă frățească, informează Biroul de Presă al Episcopiei Ortodoxe Române din Ungaria.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente