Seară duhovnicească la Oraviţa

Totdeauna lucrul tău, să-l începi cu Dumnezeu a fost îndemnul pe care copiii și tinerii de la Centrul de tineret Sf. M. Mc. Ecaterina din Oraviţa l-au urmat cu bucurie în seara zilei de 13 septembrie 2015. Seara duhovnicească, intitulată generic nimic fără Dumnezeu, este organizată pentru al treilea an consecutiv de către membrii centrului, după cum ne-a precizat Diac. Pavel Canea.

„Urmând sfatul bunicilor, acela de a pune început bun fiecărei etape din viaţa noastră, ne-am reunit tineri, părinţi și cadre didactice cu mare bucurie pentru a marca cum se cuvine începutul noului an şcolar şi anume în biserica lui Hristos, având numitor comun rugăciunea. Cu bucuria revederii și emoţia unui nou început, cu toţii am participat la rugăciunile specifice, săvârşite de către preotul paroh, după care, părintele ne-a prezentat evenimentele desfăşurate pe timpul vacanţei de vară de către Departamentul de tineret al Episcopiei Caransebeșului, la care centrul nostru a fost partener”, a precizat Simona Moldovan, coordonatoarea centrului.

O acțiune similară a avut loc și în biserica parohială din Moniom, care a reunit duminică 13 septembrie, după slujba Vecerniei, pe toți membrii Centrului de tineret Sf. Arh. Mihail și Gavriil din localitate.

După momentele de rugăciune și cuvântul de învățătură al preotului paroh, copiii și părinții lor au completat chestionare menite să eficientizeze programul și activitățile oferite de centru beneficiarilor săi. Centrul de tineret de la Moniom reunește 35 de copii din sat și din municipiul Reșița, cu vârste între 6 și 15 ani, care participă la activități educative, artistice și cu caracter duhovnicesc.

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica îşi va aduce contribuţia la proiectul european: Pr. Sorin Şelaru despre „Conferința privind viitorul Europei”

În contextul programului „Conferința privind viitorul Europei”, Pr. Sorin Şelaru, directorul Reprezentanţei Bisericii Ortodoxe Române pe lângă Instituţiile Europene, a declarat că „Biserica Ortodoxă este pregătită să fie prezentă la toate nivelurile, deschisă dialogului, pentru…