Seară duhovnicească la Catedrala Veche din Arad: PS Emilian Crișanul a susținut o conferință despre mărturisitorii din temnițele comuniste

Asociația Ortodoxă ,,Calea Mântuirii” a organizat joi la Parohia Arad-Centru cea de-a 22-a ediție a serilor duhovnicești. Invitatul evenimentului a fost Preasfințitul Părinte Emilian Crișanul care a susținut o conferință dedicată Anului Comemorativ 2017, informează Biroul de Presă al Eparhiei.

În cadrul comunicării intitulate ,,Caracteristicile mărturisirii credinței ortodoxe în anii comunismului și în lumea de azi”, Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Aradului a prezentat mărturii ale mărturisitorilor din timpul regimului comunist, în special a  monahilor și monahiilor de la mănăstiri din Moldova, pe care le-a ascultat personal.

Mare parte dintre aceste mărturii pot fi găsite în lucrarea Preasfinției Sale, intitulată: ,,Între Cruce și Înviere: file din istoria recentă a monahismului românesc”.

La final, Preasfințitul Părinte Emilian a transmis binecuvântarea Chiriarhului locului, IPS Timotei, și a îndemnat pe cei prezenți la pregătire pentru marele praznic al Nașterii Mântuitorului Hristos.

Foto credit: Arhiepiscopia Aradului

Comentarii Facebook


Știri recente