Seară duhovnicească închinată Sf. Chiril al Ierusalimului

Sala Centrului Social „Sfântul Apostol Andrei” din cadrul Parohiei „Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul” din Caransebeș a găzduit marți, 18 martie, o seară de spiritualitate ortodoxă închinată Sfântului Chiril, Arhiepiscopul Ierusalimului, părinte al Bisericii din secolul al IV-lea (313/315-386). Evenimentul a fost organizat de Catedrala istorică „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” și Parohia „Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul” din Caransebeș și se înscrie între proiectele și manifestările Biroului de Catehizare al Episcopiei Caransebeșului, pe anul 2014, informează episcopiacaransebesului.ro

Au fost prezenți preoți, profesori, elevi seminariști, studenți și credincioși din Caransebeș.

Despre viața și opera Sfântului Chiril, a vorbit părintele Teodor Dănuț Coste: „Cele mai importante dintre lucrările Sfântului Chiril, sunt Procateheza, cele 18 Cateheze rostite în vederea pregătirii catehumenilor pentru primirea Sfântului Botez și cinci Cateheze mistagogice, pentru cei de curând luminați (botezați). Acestea au fost rostite în Biserica Sfântului Mormânt al Domnului, în anul 348 și reprezintă mărturii importante ale credinței creștine și practicilor din acele timpuri”. Aflându-ne în „Anul omagial euharistic al Sfintei Spovedanii și al Sfintei Împărtășanii”, tânărul Ciprian Miclea, licențiat în teologie ortodoxă, a prezentat învățătura Sfântului Chiril, despre Euharistie și rânduiala liturgică a acestei Sfinte Taine, cuprinse în ultimele două cateheze mistagogice.

La finalul întâlnirii a avut loc videoproiecția filmului documentar „Pregătirea pentru primirea Sfintei Împărtășanii”, prezentat de părintele Mihai Iliuș-Olariu. Seara duhovnicească s-a încheiat cu întrebări referitoare la materialele prezentate, la care a răspuns părintele Mihail Constantin Călin, duhovnic la Seminarul Teologic „Episcop Ioan Popasu” din Caransebeș.

Comentarii Facebook


Știri recente