Seară duhovnicească în Parohia Miron Patriarhul din Capitală | Pr. Dumitru Stăniloae, Prof. Nichifor Crainic și Pr. Arsenie Boca vor fi evocați în cadrul evenimentului

Părintele Dumitru Stăniloae, Profesorul Nichifor Crainic și Părintele Arsenie Boca vor fi evocați duminică, 26 noiembrie 2017, începând cu ora 17:00, în parohia bucureșteană Miron Patriarhul în cadrul unui eveniment științific și cultural-artistic.

Seara duhovnicească Jertfă și mărturisire creștină în timpul regimului comunist-ateu din România este organizată de Parohia Nașterea Maicii Domnului Miron Patriarhul, în parteneriat cu Centrul de Cercetări Științifice Interdisciplinare Dumitru Stăniloae al Universității Valahia din Târgoviște (CCSIDSUVT) și cu Fundația Ecumenică Pro Axe Mundi.

Evenimentul cuprinde o conferință susținută de Drd. Florin Duțu, autorul celei mai complete biografii a Părintelui Arsenie Boca, urmată de un concert de muzică psaltică susținut de Grupul Tronos al Patriarhiei Române, condus de Arhid. Mihail Bucă.

Manifestarea organizată de Pr. Ioan Traian Diaconu, Parohul Bisericii Miron Patriarhul, împreună cu Prof. Univ. Dr. Gheorghe F. Anghelescu, Directorul CCSIDSUVT, se înscrie în seria de evenimente prilejuite de Anul comemorativ 2017 dedicat Patriarhului Justinian Marina și apărătorilor Ortodoxiei în timpul comunismului în Patriarhia Română.

Comentarii Facebook


Știri recente