Seara duhovnicească „Bucuria Crăciunului”, la Năsăud

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei, miercuri, 10 decembrie 2014, începând cu ora 17.00 la Biserica „Sf. Ioan Botezătorul”, aparținând Parohiei Ortodoxe Române Năsăud III – Blocuri, păstorită de părintele Ovidiu Sermeșan, în cadrul serilor duhovnicești organizate în Protopopiatul Năsăud în acest post al Crăciunului de către Asociația Tinerilor Creștini Ortodocși „Sfinții Martiri Năsăudeni” a conferențiat Preasfințitul Părinte Macarie Drăgoi, informează radiorenasterea.ro.

Tema conferinței susținută de Episcopul românilor ortodocși din Europa de Nord a fost „Sfânta Spovedanie, Taina iertării și vindecării”. Preasfinţia Sa a subliniat că „Mântuitorul Iisus Hristos se naşte în Betleemul Iudeii de dragul nostru şi spre folosul nostru. Însă de o mie de ori dacă s-ar naşte în Betleem, dacă nu se naşte şi în inima noastră totul este în zadar. Dar inima noastră trebuie mai întâi curăţită de patimi şi păcate, iar colindele străbune şi imnele liturgice o aseamănă cu o peşteră uneori întunecată şi friguroasă în care trebuie să intre Mântuitorul Iisus Hristos pentru a o lumina şi a o încălzi. În peşteră se află întotdeauna o iesle care trebuie de asemenea primenită ca Mântuitorul Să-şi facă sălaş. Această curăţire se face prin Taina Sfintei Spovedanii, prin care Hristos ne iartă de toate păcatele”.

Această seară duhovnicească intitulată „Bucuria Crăciunului”, organizată de către Parohia Ortodoxă Năsăud III – Blocuri și Asociația Tinerilor Creștini Ortodocși „Sfinții Martiri Năsăudeni” a început cu slujba Vecerniei, săvârşită de Preasfinţitul Macarie, înconjurat de un sobor de preoţi, în frunte cu pr. protopop Ioan Dâmbu. Din sobor au mai făcut parte pr. Tudor Mudure, inspectorul eparhial pentru tineret din judeţul Bistriţa-Năsăud şi alţi preoţi slujitori ai parohiilor Protopopiatului Năsăud.

În finalul programului, ai mulți membrii ai Asociației de Tineret, au bucurat auditoriul cu colinde străbune din Țara Năsăudului.

Joi, 11 decembrie 2014 Preasfințitul Părinte Episcop Macarie a participat la seara duhovnicească în Catedrala mitropolitană din Cluj-Napoca și a purtat un dialog cu tinerii ASCOR în aula Facultății de Drept a Universității Babeș-Bolyai.

Comentarii Facebook


Știri recente