Seară de rugăciune la Berghin, Protopopiatul Alba Iulia

În Parohia Berghin din Protopopiatul Alba Iulia a avut loc, duminică, 30 august, o seară de rugăciune organizată de parohul Ștefan Alexandru Rus, la care au participat numeroşi preoţi din zonă. În cadrul întâlnirii a fost săvârşită slujba Paraclisului Maicii Domnului, urmată de rugăciuni pentru elevi și studenți. Cuvântul de învățătură a avut tema „Hristos – sensul vieții noastre”, informează Ziarul Lumina.

La seara de rugăciune din Parohia Berghin din Protopopiatul Alba Iulia, care s-a desfăşurat sub genericul „Toţi aceştia, într-un cuget, stăruiau în rugăciune împreună cu femeile şi cu Maria, mama lui Iisus şi cu fraţii Lui” (Faptele Apostolilor 1, 14), a participat, alături de parohul Ștefan Alexandru Rus, un sobor format din toți preoții din comuna Berghin: părintele Vasile Ștef, de la Parohia Ghirbom, părintele Gabriel Radu, de la Parohia Straja, părintele Aurel Savu, de la Parohia Henig, la care s-a alăturat și părintele Ioan Daniel Greu, de la Parohia Ciugudu de Jos, Protopopiatul Ortodox Român Aiud. Soborul a fost condus de părintele Teofil Slevaș, protopop al Protopopiatului Ortodox Român Alba Iulia.

Seara de rugăciune a debutat la ora 17.00 cu slujba Paraclisului Maicii Domnului, urmată de rugăciuni pentru elevi și studenți, în apropierea deschiderii noului an şcolar şi universitar.

Cuvântul de învățătură, cu tema „Hristos – sensul vieții noastre”, a fost rostit de părintele Gabriel Radu, care le-a arătat, mai ales celor tineri, cum Îl pot întâlni pe Hristos și de ce această întâlnire trebuie să fie sensul vieții fiecăruia dintre credincioşi, conform celor precizate de pr. Ștefan Alexandru Rus.

Apoi, protopopul Teofil Slevaș a completat prezentarea susţinută de părintele Gabriel Radu, subliniind importanța rugăciunii și a unității în duh a preoților și i-a îndemnat pe credincioși la perseverența în rugăciune și în săvârșirea faptelor creștinești.

La final, parohul Ștefan Alexandru Rus a mulțumit fraților împreună-slujitori și nume­roșilor par­ticipanți.

Rugăciunea s-a încheiat cu o agapă, la care au fost invitați toți cei prezenți, după cum a mai menţionat parohul din Berghin, pr. Ștefan Alexandru Rus.

Comentarii Facebook


Știri recente