Seară culturală la Liceul „Matei Basarab” din Capitală

Preoți din Sectorul 3 al Capitalei, împreună cu membrii Asociației Părinți pentru Ora de Religie, s-au întrunit, marți seară, 10 noiembrie 2015, la Colegiul Matei Basarab din București. În amfiteatrul instituției de învățământ preuniversitar a fost prezentată cu acest prilej piesa de teatru Dumnezeu iubește, scrisă de Zlata Demina și regizată de Tomi Cristin. La finalul reprezentației, au avut loc discuții interactive între actori și elevi, membri ai Asociației și preoți.

Actrița Magda Catone a precizat pentru TRINITAS TV faptul că această piesă este „O poveste de viață care ne face să învățăm cum să comunicăm unii cu alții, cum să comunice tinerii cu cei în vârstă, copiii cu părinții și noi toți cu Dumnezeu”.

Actrița Amalia Ciolan a subliniat că „Numai acolo unde sufletul tău vibrează cu ceea ce ți-au dat părinții, familia, biserica, tradiția poți să fii un om liniștit și fericit”.

Au fost prezentate, de asemenea, obiectivele și strategiile de cooperare dintre parohii și asociație.

„Acest eveniment cultural se înscrie într-un lung șir de proiecte pe care Protoieria Sector 3 Capitală le desfășoară împreună cu Asociația Părinților pentru Ora de Religie, Organizația Sector 3, şi a fost un prilej de dialog între tineri și clerici, între clerici și părinți, între noi clericii și actori, și am descoperit că împreună putem să Îl descoperim pe Dumnezeu și să-L facem prezent în viața noastră”, a arătat Pr. Protopop Florin Busuioc de la Protoieria Sector 3 Capitală.

„Momentul din această seară a fost gândit să fie adresat atât părinților, clericilor, cât și tinerilor liceeni din Sectorul 3 tocmai pentru a interacționa și a fi în comuniune”, a mărturisit Camelia Raiciu, Președinte APOR Sector 3.

Asociația și preoții implicați în astfel de proiecte culturale și sociale își propun să vină în sprijinul părinților și elevilor, prin activități comune.

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica îşi va aduce contribuţia la proiectul european: Pr. Sorin Şelaru despre „Conferința privind viitorul Europei”

În contextul programului „Conferința privind viitorul Europei”, Pr. Sorin Şelaru, directorul Reprezentanţei Bisericii Ortodoxe Române pe lângă Instituţiile Europene, a declarat că „Biserica Ortodoxă este pregătită să fie prezentă la toate nivelurile, deschisă dialogului, pentru…