Seară cultural-duhovnicească organizată de LTCOR Sector 2

În Duminica Vameşului şi a Fariseului, tineri şi alţi credincioşi din parohiile Protopopiatului Sector 2 Capitală au participat la o seară cultural-duhovnicească, organizată de Liga Tinerilor Creştini Ortodocşi Români (LTCOR) Sector 2, după cum informează Ziarul Lumina.

Evenimentul s-a desfăşurat la Parohia Precupeţii Vechi din Bucureşti şi face parte din cadrul întâlnirilor lunare pe care LTCOR Sector 2 le organizează cu tinerii, membri ai departamentelor de tineret de la parohiile din sectorul 2. Cei prezenţi au participat la slujba Acatistului Sfântului Ioan Valahul, săvârşită de mai mulţi preoţi şi diaconi din Protopopiatul Sector 2 Capitală, sub protia pr. protopop Ion Popescu, şi la conferinţa cu titlul Uşile Pocăinţei, susţinută de pr. Vasile Gavrilă.

„Prin Uşile Pocăinţei se deschide Triodul, prin mama tuturor virtuţilor care este smerenia, prin pocăinţa pe care o vedem în icoana fiului risipitor. Intrăm în post făcându-ne propria noastră judecată, după ce l-am văzut pe Adam izgonit din Rai şi plecăm spre Sfintele Pătimiri şi spre Înviere, purtând Crucea în spate. Aşa pătrundem mai adânc în legătura noastră cu Dumnezeu, iar în noaptea Sfintelor Paşti, trăim bucuria lui Hristos Cel Înviat, care ni se dăruieşte total”, a precizat pr. Vasile Gavrilă.

În pregătirea conferinţei, arhid. Mihail Bucă a susţinut un concert de cântări religioase specifice perioadei Triodului.

„Sfântul Ioan Valahul este ocrotitorul tinerilor creştini ortodocşi din Sectorul 2, sfânt pe care noi l-am luat ocrotitor imediat după înfiinţarea filialei Sector 2 cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel”, a spus pr. Ciprian Georgian Tudor, preşedinte LTCOR Sector 2.

Comentarii Facebook


Știri recente