Seară cu cântec organizată de Episcopia Severinului

Câteva sute de severineni au luat parte la o seară muzicală de excepție organizată de Episcopia Severinului și Strehaiei. Scopul evenimentului caritabil a constat în adunarea de fonduri pentru dotarea căminului de bătrâni pe care instituția ecleziastică îl va inaugura în comuna mehedințeană Balta, după cum ne-a precizat Cătălin Cernătescu.

În cadrul spectacolului de luni, 22 iulie, conceput ca și gală de sustenabilitate a proiectului Forte, derulat la nivel național de Patriarhia Română, și-au dat concursul interpreți consacrați ai cântecului popular românesc. Sub genericul „Suflet de român” au urcat pe scenă și au încântat publicul severinean artiști ca Anica Ganțu, Nina Predescu, Irina Zoican, Angela Magheru, Ana Maria Ion Oprișan, Ionuț Tudorescu, Gabriel Lungu, micuța Ingrid Boengiu, grupul vocal folcloric Izvorașul și alții.

Acompaniamentul muzical a fost asigurat de către grupul coordonat de maestrul Ion Magheru, virtuoz al instrumentelor de suflat. Un număr solistic a fost realizat și de trompetistul Costel Moacă, continuator al tradiției renumitului Constantin Gherghina.

Doritorii și oamenii de bine ai comunității au putut achiziționa biletele pentru spectacol de la pangarele bisericilor din Drobeta Turnu Severin, la prețul de 35 de lei. Succesul acțiunii caritabile s-a datorat implicării membrilor Sectorului Social-Filantropic al Episcopiei Severinului și Strehaiei, coordonați de Pr. Consilier George Smeu, cu actul organizatoric deosebit al Pr. Inspector Daniel Săvescu.

Participanții la spectacol s-au bucurat și de binecuvântarea ierarhului locului, Preasfințitul Părinte Nicodim, care a vorbit despre finalitatea evenimentului: ” Ne bucurăm că ne-au fost alături un număr mare de interpreți de folclor muzical autentic din Mehedinți, din Banat și din Oltenia. Acțiunea are ca scop, în primul rând continuarea lucrărilor de la azilul pentru bătrâni, altfel spus, centrul de îngrijire pentru persoane vârstnice din localitatea Balta. De mai mulți ani, s-a început în localitate construirea unui azil, plecând de la amplasamentul unui vechi spital, și a unui edificiu nou cu destinație de sală de mese, bucătărie, și depozit de alimente. Severinenii iau cunoștință pentru prima data de această initiative a Episcopiei, de a avea un prim centru de îngrijire pentru persoane vârstnice, care să se ridice la standardele actuale, moderne, de bună practică.”

Prezent la gală a fost și Pr. Consilier Patriarhal, Dorel Moțoc, managerul proiectului Forte. Sfinția sa a evidențiat misiunea Sectorului Social-Filantropic, confirmată de un spectacol caritabil reușit: ” În momentul în care vorbim despre evenimente de sustenabilitate, ne gândim că toți actorii locali și toate resursele din comunitate vin și lucrează împreună pentru a asigura sustenabilitate, pentru proiectele și inițiativele social-filantropice ale Episcopiei. Bineînțeles că astfel de evenimente care dau șansa ca oamenii să fie împreună, evenimente făcute de oameni pentru oameni, nu sunt decât binevenite. Ele sunt reflexul a ceea ce înseamnă cooperarea, conlucrarea și responsabilitatea reciprocă. Acest proiect pe care Episcopia Severinului și Strehaiei l-a desfășurat în cadrul proiectului Forte vine să încununeze strădania colegilor noștri din echipa de proiect de la Episcopie, care, timp de aproape trei ani de zile, au lucrat intens pentru a construi o strategie de dezvoltare pentru Sectorul Social-Filantropic, o strategie integrată și cu alte sectoare. Iată, acest eveniment este unul prin care se caută atragerea resurselor din comunitate, punerea împreună a oamenilor, astfel încât ceea ce și-au propus și își doresc pentru viitor, să se poată și rezolva.”

Parteneri ai evenimentului au fost Asociația Filantropia Severin, Fundația pentru Tineret Mehedinți și Radio Lumina.

Comentarii Facebook


Știri recente