Se împlinesc 12 ani de la trecerea în veșnicie a Părintelui Ioanichie Bălan

Părintele arhimandrit Ioanichie Bălan a trecut în veșnicie în 22 noiembrie 2007 la vârsta de 77 de ani. Vineri se împlinesc 12 ani de la moartea sa.

„Părintele Arhimandrit Ioanichie Bălan, rămâne pentru noi toți, o prezență mângâietoare de cuget și de suflet, precum și un slujitor vrednic al Bisericii strămoșești”, a spus Preafericitul Părinte Patriarh Daniel în mesajul transmis la înmormântarea sa.

În cei aproape 60 de ani de viață monahală, Arhimandritul Ioanichie Bălan s-a evidențiat ca un mărturisitor al credinței în timpul regimului comunist.

A fost, totodată, și un istoric recunoscut al vieții monahale, impunându-se în cultura românească prin cărțile sale „Patericul Românesc”, „Vetre de sihăstrie românească”, „Viața Părintelui Cleopa”, „Părintele Paisie Duhovnicul” etc.

Arhimandritul Ioanichie Bălan a rămas în memoria creștinilor ca unul dintre marii duhovnici ai Ortodoxiei românești.

Este înmormântat la Mănăstirea nemțeană Sihăstria.

Foto credit: Trinitas TV/ Captură Foto

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

Proiectul Biserica Online continuă

Am început Biserica Online anul trecut în septembrie cu mai multe recomandări privind comportamentul unei parohii pe Facebook, apoi în noiembrie am trecut la Instagram. Următorul material va cuprinde mai multe recomandări despre Instastory şi…