Se fac ultimele lucrări înainte de marele eveniment al sfinţirii Catedralei Naţionale

Pe șantierul viitoarei Catedrale Naționale se lucrează intens în aceste zile, întrucât se fac ultimele lucrări înainte de marele eveniment al sfinţirii edificiului.

Acum muncitorii pregătesc turnarea plăcii de la cota +45 din zona altarului, iar trei dintre turlele mici sunt complet finalizate. La turla Pantocrator se finalizează  în acest moment turnările de sub cota + 91 metri, unde se va monta o platformă specială pentru etapele viitoare, informează Trinitas Tv.

„Se lucrează la partea de armătură şi zidărie şi betoane la turla numărul doi din dreapta turlei-clopotniţe şi la turlele 3 şi 5 pe partea de nord a catedralei. În zona altarului se va finaliza turnarea pereţilor de sub placa de la cota +45 m în cel mai scurt timp, asta însemnând săptămâna viitoare, urmând să cofrăm şi să turnăm şi placa de la această cotă”.

„În zona pronaosului se montează în continuare elemente din şerpanta metalică care va înveli această zonă, iar la turla Pantocrator în zece zile consider că se va încheia turnarea ultimei porţiuni din turlă până sub cota +91 m, urmând să se ridice imediat eşafodajul platformei de la acea cotă care va fi suport pentru cofrajul turlei care va închide turla Pantocrator”, a declarat pentru sursa citată Ing. Dan Dumitrescu, diriginte de șantier.

Detalii despre etapele construirii locașului de cult, despre arhitectură, dar și despre simbolistică puteți afla consultând site-ul oficial dedicat Catedralei Naţionale.

Foto Credit: Trinitas Tv

Comentarii Facebook


Știri recente