Se deschid manifestările bicentenarului învăţământului teologic arădean

Facultatea de Teologie Ortodoxă „Ilarion V. Felea” din cadrul Universității „Aurel Vlaicu” din Arad aniversează anul acesta bicentenarul.

Programul bicentenarului se deschide duminică, 30 ianuarie 2022, ziua de cinstire a Sfinţilor Trei Ierarhi, ocrotitorii învăţământului teologic.

Anunţul a fost făcut la conferința de presă care a anunțat evenimentele Bicentenarului Teologiei Arădene.

Conferinţa a fost susţinută de rectorul Universității „Aurel Vlaicu” din Arad, Ramona Lile, PS Emilian Crișanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Aradului, și pr. Cristinel Ioja, decanul Facultății de Teologie Ortodoxă din Arad, care au evidenţiat importanța acestui eveniment pentru comunitatea academică, bisericească și pentru județul Arad.

Duminică, de la orele 09:00, la Catedrala Veche din Arad va fi oficiată Sfânta Liturghie de mai mulţi ierarhi din zona de vest a țării.

De la orele 12:30, în Aula Facultății de Teologie Ortodoxă „Ilarion V. Felea” din Arad, va avea loc o festivitate prin care vor fi cinstiţi Sfinții Trei Ierarhi.

Va conferenția pr. prof. Florin Dobrei, vor fi decernate diplome și medalii omagiale, vor fi lansate caietul program al anului omagial și colecția de monografii dedicată teologilor arădeni de odinioară.

Pe parcursul acestui an, Facultatea de Teologie Ortodoxă „Ilarion V. Felea” din Arad, în parteneriat cu instituţii bisericeşti, academice şi de cultură din România şi din străinătate, va organiza 24 de evenimente cuprinse în programul aniversar.

Calendarul evenimentelor este disponibil aici.

Foto credit: Facebook / Universitatea Aurel Vlaicu din Arad

Urmăreşte-ne pe Twitter: @agentiabasilica

Comentarii Facebook


Știri recente