Sculptorul Sorin Morariu la a treia expoziție din carieră, cu sprijinul Parohiei „Sfânta Treime” din Câmpina

Sculptorul Sorin Morariu şi-a prezentat vineri la Casa de cultură „Geo Bogza” din municipiul Câmpina cea de-a treia expoziţie din carieră.

Evenimentul a avut loc vineri şi a fost posibil datorită sprijinului oferit de Parohia „Sfânta Treime” din Câmpina.

Proiectul a fost inițiat de parohie, cu susținerea Primăriei Câmpina, a Consiliului local şi a Casei Municipale de Cultură.

Au participat clerici, reprezentanţi ai autorităţilor locale, familia artistului, artiști și oameni iubitori de artă și cultură din Câmpina, București și Ploiești.

Evenimentul a fost deschis de Toma Alexandra, directorul Casei de cultură „Geo Bogza” din municipiul Câmpina, care l-a prezentat publicului pe artistul Sorin Morariu.

Expoziția de sculptură a avut teme diverse, în special motive din natură, coloane sculptate, motive religioase, sculpturi din prelucrarea lemnului de nuc, cireș, stejar și păr.

Piesele de artă expuse au fost: obelisc-lăcrimar, par de gard, coloană, obelisc pentru Gaudi, chiparos fantastic, păsări fantastice, familia, aripi de libelulă, ciuperca din Avatar, coral, crucea cu raze și alte lucrări deosebite.

În timpul evenimentului, preoţii Răzvan Topală şi Gheorghe Mantu de la Parohia „Sfânta Treime” au subliniat:

„Prin vizitele pastorale efectuate în parohie întâlnim oameni pasionați de artă, foarte mulți pictori, scriitori, colecționari, dar mai puțin întâlnim sculptori. De aceea, văzând sculpturile deosebite ale domnului Sorin Morariu, l-am convins ca împreună să realizăm o expoziție publică într-un spațiu de cultură adecvat”.

„Astfel, am oferit tot sprijinul în realizarea acestui proiect și cei implicați au răspuns afirmativ acestei solicitări. Cu această ocazie, am demonstrat că Biserica este liantul dintre credință și artă”.

Sculptorul Sorin Morariu este originar din Sighișoara, iar de 30 de ani locuiește în orașul Câmpina. Este inginer la bază, dar sculptor din vocație. A mai avut două expoziții de cultură prezentate la Sighișoara.

Foto credit: Parohia „Sfânta Treime” – Câmpina

Urmăreşte-ne pe Twitter: @agentiabasilica

Comentarii Facebook


Știri recente