Școala parohială pentru copiii români din Albacete, Spania

Copiii din Parohia Ortodoxă Română Sfântul Dionisie Exiguul – Albacete (Spania), începând cu data de 12 noiembrie 2011, pot participa la cursurile școlii parohiale. Cu binecuvântarea și cu purtarea de grijă a Preasfințitului Timotei, Episcopul Spaniei și Portugaliei, preotul paroh Sebastian Cătălin Hogea și preoteasa Elena Daniela Hogea, ajutați de enoriași, au pus bazele primei școli parohiale românești sub ocrotirea Sfântului Grigorie Decapolitul. Astfel, în fiecare zi de sâmbătă, începând cu ora 17:00, vor fi făcute cursuri de limba română, istorie, geografie și religie ortodoxă.

„Coagularea comunității românești din Provincia Albacete-Spania sub forma Parohiei Ortodoxe Române Sfântul Dionisie Exiguul a dus la prezența unui număr consistent de copii și tineri care, deși sunt cuprinși în sistemul de învățământ spaniol, nu beneficiază și de cunoștințe de limba română, nu cunosc valorile culturale raportate la timp și spațiu ale poporului român. De aceea, se face simțită nevoia prezenței unei școli parohiale românești care să suplinească lipsurile culturale și de identitate națională”, a precizat părintele paroh Sebastian Cătălin Hogea.

În viitor se intenționează lărgirea ariilor cursurilor, astfel în lista materiilor predate se vor regăsi muzică, pictură și artă meșteșugărească.

Comentarii Facebook


Știri recente