Școala Gimnazială Sfinții Trei Ierarhi și-a sărbătorit ocrotitorii

Școala Gimnazială „Sfinții Trei Ierarhi” a Paraclisului Universitar „Sfântul Nicolae”, ajunsă în cel de-al patrulea an de existență, și-a sărbătorit joi, 30 ianuarie 2014, ocrotitorii, pe sfinții Vasile cel Mare, Grigorie Teologul și Ioan Gură de Aur. Momentul festiv s-a desfășurat în Aula Magna „Teoctist Patriarhul” din Palatul Patriarhiei, în prezența Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

Cuvântul de deschidere i-a aparținut doamnei prof. Nicoleta Sive, Directorul Școlii.

„Noi, dascălii Școlii Gimnaziale Sfinții Trei Ierarhi am răspuns chemării Bisericii în care ne închinăm lui Dumnezeu, prin glasul părintelui Vasile Gavrilă, am primit în dar acești copii pentru a-i călăuzi, pentru a-i învăța, pentru a-i modela având un singur model, Modelul desăvârșit Dumnezeu (…) Patronajul sfinților Vasile cel Mare, Grigorie Teologul și Ioan Gură de Aur nu ne este doar binecuvântare, ci și înaltă chemare. Am dorit să ne împărtășim din harul pe care ei l-au primit nu numai ca iluștrii ucenici în anii studiilor, dar și ca mari dascăli ai lumii și ierarhi care vor străluci de-a pururi în conștiințele și inimile dascălilor și pedagogilor creștini”, a mărturisit doamna prof. Nicoleta Sive.

Apoi, pr. paroh Vasile Gavrilă și-a exprimat angajamentul în numele Școlii Gimnaziale Sfinții Trei Ierarhi de a pregăti elevii acestei instituții de învățământ pentru lumea aceasta și pentru Împărăția lui Dumnezeu: „Astăzi, ne-am adunat în această comuniune festivă sub binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel pentru a-i sărbători pe Sfinții Trei Ierarhi ca mari dascăli ai lumii. Cine ar putea să-i evoce mai bine și mai frumos decât dascălii și învățăceii. Ne propunem ca prin Școala Gimnazială Sfinții Trei Ierarhi să rodim în ogorul semănat de ei așa cum au rodit marile școli ce i-au avut călăuzitori pe Sfinții Trei Ierarhi. Vă rugăm Preafericirea Voastră să primiți recunoștința noastră pentru binecuvântarea ce ne-ați acordat-o, precum și angajamentul nostru în fața lui Dumnezeu, a Sfinților Trei Ierarhi și a Preafericirii Voastre ca păstor al Bisericii lui Hristos, că ne vom strădui fără a precupeți vreun efort pentru a împlini la nivelul cel mai înalt vocația de dascăli creștini pregătind copiii pentru lumea aceasta și pentru Împărăția lui Dumnezeu după cuvântul Sfântului Ioan Gură de Aur care vedea în fiecare copil un atlet al lui Hristos și un fiu al Împărăției lui Dumnezeu„.

În continuare, corul Școlii Sfinții Trei Ierarhi au interpretat mai multe cântece religioase. A urmat apoi sceneta: O altfel de lecție: învățând despre Sfinții Trei Ierarhi interpretată de elevii Școlii Sfinții Trei Ierarhi din București. Programul artistic a continuat prin concertul grupului psaltic al Bisericii Sfântul Nicolae – Paraclis Universitar care a intonat mai multe cântări închinate Sfinților Trei Ierarhi.

La final, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a rostit un cuvânt de binecuvântare și a oferit Școlii Gimnaziale Sfinții Trei Ierarhi Diploma de onoare Sfântul Apostol Andrei, Ocrotitorul României și trei medalii omagiale cu chipurile Sfinților Trei Ierarhi. De asemenea, Preafericirea Sa a mai oferit daruri elevilor și cadrelor didactice ale școlii.

De asemenea, în Sala Europa Christiana a fost vernisată expoziția „Sub ocrotirea Sfinților Trei Ierarhi” unde cei prezenți au putut admira icoane și fotografii din viața bisericii și a școlii.

Școala Gimnazială „Sfinții Trei Ierarhi” funcționează cu Înalta Binecuvântare a Preafericitului Părinte Patriarh Daniel și este un proiect izvorât dintr-o nevoie a comunității, un proiect-răspuns și soluție pentru tinerele familii, care se confruntă cu experiențe dificile în eforturile lor de a-și educa și forma copiii armonios și sănătos. Școala „Sfinții Trei Ierarhi” este o unitate școlară ce pune în centrul atenției educația înalt calitativă a copiilor și spiritul valorilor creștine. Nu este o școală confesională, dar mediul educațional în care se desfășoară activitatea se bazează pe armonia și sensurile creștin-ortodoxe.

Comentarii Facebook


Știri recente