Școală Gimnazială pentru fete, patronată de Mitropolia Olteniei

Începând cu anul școlar 2013 – 2014, sub patronajul Mitropoliei Olteniei, Așezământul – mănăstire „Buna Vestire” din Grădinari – județul Olt a înființat Școala Gimnazială Buna Vestire din Grădinari, care este o instituție de învățământ destinată fetelor atât din județele Mehedinți, Vâlcea, Gorj, Dolj și Olt, cât și din celelalte regiuni ale țării, după cum a precizat Gabriela Popescu de la Biroul de presă al Arhiepiscopiei Craiovei.

Școala de Fete „Buna Vestire” din Grădinari este o instituție de elită care urmărește să dea posibilitate elevelor care au absolvit clasa a IV-a și doresc să se înscrie aici în clasa a V-a să-și dezvolte aptitudinile intelectuale și practice în domenii diverse, în special matematică și arhitectură. Concomitent cu pregătirea de bază, elevele vor avea posibilitatea să urmeze cel puțin patru cursuri de pregătire pentru viață: bucătărie, patiserie, croitorie și infirmerie. Elevele acestei școli, provenite din familii sărace și cele orfane, sunt scutite de orice taxă administrativă și școlară, toate cheltuielile urmând a fi suportate de către Fundația „Buna Vestire” a Mitropoliei Olteniei.

Elevele vor fi ajutate până la finalizarea studiilor universitare

După terminarea studiilor liceale, absolventele sărace și orfane vor fi de asemenea sprijinite să continue studiile la facultăți de profil, potrivit aptitudinilor și dorințelor lor. Cheltuielile de școlarizare, în aceste instituții de învățământ universitar, vor fi suportate de Fundația Buna Vestire.

„Școala Gimnazială Buna Vestire va fi o școală de excelență, pentru că acolo avem în vedere să se acorde servicii educaționale, dar în același timp și servicii de îngrijire de cea mai bună calitate pentru aceste fete. Elevele care vor fi selectate pentru a învăța acolo au la dispoziție absolut toate condițiile, pe de o parte educaționale, potrivite unei bune pregătiri, iar pe de altă parte au la dispoziție toată baza necesară pentru dezvoltarea lor armonioasă din punct de vedere moral și psihologic. În acest fel, un copil poate să progreseze din punct de vedere intelectual, dar și moral și psihologic, având la dispoziție toate aceste condiții: o infrastructură educațională necesară și un corp profesoral foarte bine selectat”, a declarat părintele Adrian Stănulică, consilier social al Arhiepiscopiei Craiovei.

Școala de Fete Buna Vestire este condusă de un corp profesoral de elită, recrutat după criterii morale și profesionale. Disciplinele, considerate de bază, vor avea titulari cu masterat sau doctorat în știința respectivă, cadre didactice cunoscute ca personalități în domeniu. În cadrul școlii, elevele vor avea posibilitatea să învețe și trei limbi străine cu profesori calificați: engleză, franceză, germană, și vor avea posibilitatea să scrie în revista școlii. Fetele care vor studia la Școala Gimnazială din Grădinari vor avea manualele și restul rechizitelor asigurate, vor beneficia de găzduire gratuită, care va fi asigurată de Fundația Buna Vestire, a Mitropoliei Olteniei. Criteriul de bază pentru admiterea la școală este acela ca fetele care vor dori să studieze aici să provină din familii dezavantajate social. Persoanele interesate de mai multe informații despre Școala Gimnazială Buna Vestire din Grădinari pot accesa site-ul unității de învățământ, www.colegiul-bunavestire.ro, unde pot găsi de asemenea și formularul de înscriere. Pentru înscriere poate fi trimis un e-mail la adresa [email protected] sau [email protected]

Comentarii Facebook


Știri recente