Școală de vară pentru tinerii din Olt

În cadrul programului „Școală de vară”, în luna iulie, în fiecare zi de luni, la Școala gimnazială „Mihail Drumeș” din Balș, elevii care nu au plecat în vacanță au putut participa la activitățile desfășurate sub genericul „Icoana din sufletul copilului”. Atelierele de creație au atras elevi din clasele a III-a, a V-a și a VI-a. Aceștia au participat la atelierele de pictură pe sticlă, informează Ziarul Lumina, Ediția de Oltenia.

Tehnica picturii pe sticlă au deprins-o pe parcursul mai multor zile, dat fiind faptul că, în această manieră de lucru, operațiile se desfășoară în ordine inversă, realizând mai întâi conturul, apoi detaliile fine, după care suprafețele, iar fondul rămâne ultimul. Lucrându-se pe spatele sticlei, copiii au constatat că trebuie multă atenție, pentru că o greșeală pe sticlă nu mai poate fi corectată, iar culorile se pot întinde. Primul care a învățat să picteze pe sticlă a fost un elev pasionat de pictura pe hârtie, Marius Bica. El a mărturisit că își dorea de foarte mult timp să realizeze o pictură pe sticlă, însă nu a avut până acum ocazia să învețe. Când icoana lui a început să prindă contur, și alți elevi și-au manifestat dorința de a picta pe sticlă. Au fost atât de atrași de noua tehnică, încât, pe lângă icoane, au pictat și alte imagini specifice copilăriei. Cu lucrările realizate și semnate de ei – folosind tehnica scrisului „în oglindă” -, copiii și-au propus să realizeze o expoziție la începutul anului școlar.

În cadrul activităților desfășurate au fost și elevi care au participat la atelierele de croitorie unde și-au demonstrat abilitățile de realizare a unor elemente din costumul național pentru fete. Alături de dânșii s-au aflat, pe lângă cadrele didactice, și câțiva părinți care au dat o mână de ajutor la realizarea unor rozete din tricolor care să fie purtate de elevii școlii cu prilejul sărbătorilor naționale, creștine.

Școală de vară în Balș

În zilele de miercuri ale lunii iulie, la Școala Gimnazială „Mihail Drumeș” – Balș, elevii au participat la activitățile Școlii de vară, intitulate sugestiv „Pași spirituali”. Cu această ocazie, copiii au învățat cântecele religioase sub îndrumarea profesoarei de muzică Luisa Ivana, au vizionat filmul „Ostrovul”, au efectuat plimbări în mijlocul naturii și au vizitat Catedrala „Sf. Apostoli Petru și Pavel” din orașul Balș. Aici au participat la slujba Acatistului Domnului nostru Iisus Hristos. La final, preotul paroh Ion Rizea a prezentat istoricul sfântului lăcaș de închinare.

Elevii au fost încântați aflând detalii despre arhitectura, pictura, ctitorii acestei catedrale. La aceste activități au participat următoarele cadre didactice: prof. Aurelia Petcu, prof. Elena Tăbârță, prof. Mirela Costache, prof. Luisa Ivana și director prof. Corina Mîinescu.

„După părerea mea, această școală de vară este un mod prin care putem desco-peri lucruri noi și interesante, care probabil ne vor fi de ajutor în viitor. Prin intermediul unor activități am realizat prima mea icoană pe sticlă. Această școală de vară mi-a trezit multe interese și îmi doresc să aflu cât mai multe informații din diferite domenii. Eu sper ca această acti-vitate să aibă loc și în anii următori, pentru a beneficia cât mai mulți copii de ea, dar mai presus de orice am simțit că am fost cu Hristos pe cărările vacanței”, a mărturisit Maria Cătălina Popa.

Comentarii Facebook


Știri recente