Școală de vară pentru tinerii din Caracal

Deși în vacanță, elevii din municipiul Caracal s-au întors la școală pentru a participa la activitățile organizate pentru ei de profesorii de religie. Între acestea s-au numărat completarea de rebusuri cu tematică religioasă (joc de rol), cântările Vecerniei, Prohodul Maicii Domnului și pricesne sau discuții duhovnicești despre post.

Postul Sfintei Marii a fost un binecuvântat prilej de învățare pentru elevii caracaleni. Alături de profesorii de religie, au desfășurat în această perioadă mai multe activități interactive, menite să îmbogățească cunoștințele învățăceilor. În cadrul întâlnirilor, găzduite de Școala Gimnazială „Nicolae Titulescu”, tinerii au vizionat, în proiecție PPT, imagini desprinse din cartea „Drumul Crucii, urcuș spre Înviere”. Din program a făcut parte și concursul pe grupe „Cine știe, câștigă”, menit să stimuleze spiritul de competiție, dar și lucrul în echipă. Între dascălii participanți la acest proiect s-au numărat: Lavinia Bobeanu, cadru didactic la Școala Gimnazială Scărișoara, pr. Constantin Mantea de la Parohia „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” și pr. Leonard Marin de la Parohia „Sfinții Voievozi” Redea Apus I.

Cunoștințe noi și experiențe interactive

Reușita acestor întâlniri a fost confirmată atât de elevi, cât și de profesorii participanți. „Activitatea complexă la care am colaborat a constituit și un prilej de învățare prin aprofundarea sau fixarea cunoștințelor religioase dobândite la ora de religie sau la biserică”, a declarat Valerica Dobromir, profesorul gazdă. „Prin utilizarea unor metode altfel decât lecțiile clasice, precum proiecții video, prezentări și reprezentări grafice, discuții interactive, întreceri pe echipe, participanții și-au însușit cunoștințe noi și au împărtășit din experiențele lor într-un cadru prietenos și interactiv. Aici timpul ne-a permis mai mult decât la oră”, a completat Aura Mantea, inițiatoarea activității.

Elevii din urbea caracaleană sunt așteptați la sfârșitul lunii pentru a participa la a doua activitate programată pentru ei, de data aceasta la biserică. Până atunci ei pot participa și la activitățile de catehizare, desfășurate sâmbătă seara, după slujba Vecerniei, în fiecare biserică din Episcopia Slatinei și Romanaților, informează „Ziarul Lumina”.

Pentru tineri se derulează în municipiul Caracal, sub îndrumarea preotului Mihai Iagăru, activități cu caracter permanent miercuri seara, de la ora 19:00, la sediul Ligii Tinerilor Creștin Ortodocși Români, filiala Caracal, de la Biserica „Toți Sfinții”. Un alt loc pentru aprofundarea învățăturilor ortodoxe prin metode catehetice este și Biserica „Sfinții doctori fără de arginți Cosma și Damian” – Spital, unde pr. Ion Iagăru a găsit metode inovatoare pentru a-i aduna și păstra pe cei mici în biserică, la toate slujbele.

Comentarii Facebook


Știri recente