Școală de vară la Parohia Ortodoxă Lazaret din Bacău

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Ioachim Băcăuanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, Fundația „Episcop Melchisedec”- filiala Bacău și Parohia Ortodoxă „Lazaret” au pus bazele unui program educațional-social de tip „Școala de vară” pentru copii, informează epr.ro.

„Totul a început când o simplă idee a fost împărtășită de mai mulți oameni cu suflet mare, respectiv angajați ai Fundației „Episcop Melchisedec” – filiala Bacău și ai Parohiei Ortodoxe „Lazaret”, profesori și elevi voluntari ai colegiilor băcăuane „Ferdinand I”, „Gheorghe Vrânceanu”, „George Apostu” și ai Universității ” Vasile Alecsandri” din Bacău. Parohia „Lazaret” a pus la dispoziție spațiile necesare desfășurării activităților, săli de clasă și corturi pentru timp ploios sau umbră. Așa a luat contur Școala de vară „Lazaret” (sau „tabăra”, cum le place copiilor să-i spună), care inițial și-a propus să adune 30 de copii, însă după prima săptămână a numărat peste 130″, a declarat preotul Eugen Ciuche, consilier social-filantropic al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului.

Activitatea Școlii de vară a început în data de 14 iulie și se va finaliza la 14 august cu o festivitate de premiere a eforturilor tuturor și cu prezentarea rezultatelor acestei activități. Timp de peste patru săptămâni, zilnic, copiii împărțiți în 4 grupe de vârstă (5, 6-7, 8-9 și 10-14 ani) parcurg activitățile a patru ateliere: sportiv, artistic, de dezvoltare personală și intelectiv.

„Programul zilnic începe la ora 9.30, cu rugăciunea de începere a activității și exercițiile de înviorare, continuă cu joacă, muncă și voie bună, este recompensată cu o binemeritată pauză de masă și se încheie cu așteptarea părinților la ora 15.30. Rezumând în câteva cuvinte: educație non-formală pe placul tuturor! Copiii s-au bucurat și de activități bonus cum au fost vânătoarea de comori și tirul cu arcul. Și surprizele nu s-au terminat! Mai avem în față trei săptămâni! Dorim să mulțumim însă de pe acum tuturor celor care au crezut și au susținut această poveste devenită realitate!”, a mai adăugat preotul Eugen Ciuche.

Comentarii Facebook


Știri recente