Școală de vară la Arad

În perioada 1 – 14 august 2013, are loc cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Timotei, Arhiepiscop al Aradului prima ediție a Școlii de Vară „Lăsați copiii să vină la Mine!” organizată de Asociația Filantropia – Arad. Participă 40 de copii cu vârste între 6 și 14 ani din municipiul Arad, copiii fiind selectați cu sprijinul preoților parohi, astfel se oferă o vacanță activă și copiilor ce provin din familii cu situații de risc, după cum a precizat Prof. Carmen Crișan, Coordonator servicii sociale.

Acțiunea are ca scop cunoașterea și însușirea de către participanți a valorilor credinței ortodoxe printr-o altfel de abordare care va da posibilitatea copiilor să-și exprime liber sentimentele și curiozitățile specifice vârstei.

Activitățile sunt structurate pe trei direcții principale, în cadrul unui program zilnic care va fi axat pe rugăciune, cunoaștere și relaxare. Pe parcursul acestor zile copii sunt implicați în ateliere de pictură, lucru manual, religie, artă fotografică, învăță să îngrijească și să prețuiască mediul înconjurător prin activitățile ecologice derulate în Parcul Național Lunca Mureșului.

Comentarii Facebook


Știri recente