Școala de vară în Parohia Sfântul Ioan Botezătorul din Botoșani

În așezământul pastoral-filantropic al parohiei „Sfântul Ioan Botezătorul” din municipiul Botoșani sunt organizate, pe perioada vacanței de vară, ore de pregătire la diferite materii și cursuri de muzică psaltică. Grupele de copii sunt coordonate de profesori voluntari din Botoșani.

După cum informează Ziarul Lumina, Ediția de Moldova, în luna iulie a acestui an, Parohia „Sfântul Ioan Botezătorul” din Botoșani a început o serie de activități educative pentru copii, în cadrul proiectului „Pot și eu”. Proiectul este coordonat de părintele paroh Petru Fercal și se adresează unui număr de 22 de copii cu vârsta între 4 și 9 ani, îndrumați de o echipă de 22 de profesori voluntari. Astfel, în cadrul așezământului pastoral-filantropic din curtea bisericii, de luni până sâmbătă, între orele 10:00 și 13:00, s-au derulat cursuri de limba engleză, limba franceză, religie și activități interactive.

„Aceste cursuri au fost inițiate din dragoste pentru a crește copiii și tinerii într-o cultură sănătoasă și în credință adevărată. Am încercat astfel să sădim în sufletele tinerilor învățătura adevărată. Ne-am gândit ca, pe lângă viața duhovnicească, să întărim gândirea frumoasă, din punct de vedere al culturii. A rânduit Dumnezeu să întâlnim profesori voluntari care s-au implicat în educarea unei grupe de copii cu vârste cuprinse între 4 și 9 ani. Avem ore de limba engleză, limba franceză, religie, însă desfășurăm și activități interactive. Prin intermediul orelor gratuite, urmărim să sădim în sufletele copiilor dragostea de cultură, pentru a gândi frumos și pentru a se desăvârși din toate punctele de vedere”, a spus pr. paroh Petru Fercal.

Sala de curs este dotată cu laptop și videoproiector. Proiectul va continua și pe parcursul anului școlar 2013-2014. Tot în această perioadă, zilnic, între orele 16:00 și 20:00, se desfășoară cursuri de muzică psaltică pe trei grupe: începători, intermediari și avansați. În cadrul acestor întâlniri, au avut loc și ore de canto (teorie și exerciții), susținute de prof. Mirela Frâncul.

„Proiectul «Pot și eu» va fi continuat în anul școlar 2013-2014. Copiii din parohia noastră au posibilitatea să participe la cursurile de muzică psaltică în cele trei grupe. În același timp, continuăm activitatea de confecționare a costumelor naționale pentru tinerii din parohia noastră. Mulțumim tuturor celor care se ostenesc și ne ajută, astfel ca, împreună, să mergem pe calea adevărului, pe calea credinței și a respectului dintre oameni”, a adăugat pr. paroh Petru Fercal.

Comentarii Facebook


Știri recente