120 de copii au participat la școala de vară a Parohiei Horia, Protopopiatul Roman

În perioada 10-19 august 2016, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, Parohia Horia, în colaborare cu Protopopiatul Roman, a desfășurat un program socio-educativ în cadrul „Şcolii de vară” pentru tinerii din această comunitate, care au participat la programul liturgic și s-au implicat în activitățile culturale derulate de biserică de-a lungul anului, informează site-ul epr.ro.

În acest proiect au fost implicaţi 120 de copii cu vârste cuprinse între 6-15 ani cărora li s-a oferit o alternativă de petrecere a timpului liber, în perioada vacanţei şcolare.

În această perioadă au fost derulate activităţi diferenţiate pe categorii de vârstă, în vederea dezvoltării unor abilităţi practice, de cunoaştere, artistice şi de socializare, în spiritul promovării valorilor moral – creştine, dar și activități sportive.

Spaţiul desfăşurării acestor activităţi recreative a fost biserica din satul Horia, Protopopiatul Roman.

Suntem bucuroși să organizăm astfel de activități recreative dedicate copiilor din comunitatea noastă. În fiecare an cei mai tineri creștini participă cu entuziasm la aceste întâlniri dovedindu-și îndemânarea și dorința de a fi mai buni în relația cu semenii  lor, a spus părintele paroh Gheorghe Smerea.

La finalul Școlii de vară, vineri, 19 august, participanții la activități au fost premiați. Tot cu acest prilej a avut loc și premierea celor mai buni tineri bicicliști, care au participat la concursul organizat de parohia Horia, probă la care s-au înscris peste 40 de copii. Prezent la această activitate, părintele protopop Munteanu Dragoș a înmânat câștigătorilor, din partea preoților slujitori la această parohie, diplome, medalii și câte o sumă de bani.

Comentarii Facebook


Știri recente