Şcoala de Vară de la Parohia Poduri – Protopopiatul Moinești a ajuns la final

În sala mare a Primăriei Poduri a avut loc recent închiderea festivă a cursurilor Şcolii de Vară organizate deParohia Poduri în parteneriat cuŞcoala gimnazială „General Nicolae Şova”şi Primăriadin localitate. Cursurile au început, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, în urmă cu o lună, în ziua de prăznuire a Sfântului Proroc Ilie Tezviteanul, potrivit epr.ro.

Cu această ocazie s-a organizat o expoziţie cu o parte dintre lucrările efectuate de copiii prezenţi la cursurile diferitelor ateliere (origami, desen, pictuă etc), urmată de un frumos şi bogat program artistic pregătit cu minuţiozitate în cele patru săptamâni de cursuri. Astfel, participanții la Școala de Vară, pregătiţi de doamna profesoară de muzică, Gabriela Biea, i-au încântat pe cei prezenţi cu un colaj de piese religioase şi patriotice, iar un alt grup de copii coordonați de doamna profesoară Anca Şova, au prezentat o frumoasă scenetă.

Au fost apoi înmânate diplome de participare tuturor celor peste 100 de copii care au frecventat cursurile Şcolii de Vară, precum şi voluntarilor şi cadrelor didactice implicate în această frumoasă activitate.

„Am considerat că în anul acesta, 2015, declarat de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, la iniţiativa Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, Anul omagial al misiunii parohiei şi mănăstirii azişiAnul comemorativ al Sfântului Ioan Gură de Aur şi al marilor păstori de suflete din eparhii, este necesar să ne amintim şi noi de eroii noştri locali, de marile personalităţi ce au marcat timpul şi spaţiul atât de dragi nouă. De aceea l-am evocat pe Părintele Gherasim, a cărui plecare la Domnul a fost atât de emoţionant redată în scenetă de copiii noştri, dar ne-am adus aminte şi de Părintele Dionisie Şova, plecat de pe aceleaşi meleaguri, sfârşindu-şi viaţa în acelaşi an, 1951, la Mănăstirea Făgeţel, într-un mod tragic. Mulţumim domnilor şi doamnelor educatoare şi profesoare, studenţilor şi elevilor voluntari, autorităţilor comunei şi părinţilor care au pus suflet și ne-au sprijinit în această activitate ce a devenit o tradiţie pentru comunitatea noastră. Mulţumim copiilor participanţi, cu o notă în plus celor care prin emoţionantul program oferit ne-au predat o lecţie de viaţă, amintindu-ne de valorile perene şi normale ale românului: credinţa adevărată, dragostea de neam şi de biserica străbună”, a spus Părintele Paroh Vasile Popa în încheiere.

Comentarii Facebook


Știri recente