Școala de vară Credința altfel

În perioada 28 iulie – 3 august 2014, Departamentul de tineret al Episcopiei Caransebeșului organizează cea de-a doua ediție a Școlii de vară „Credința altfel”, un program cu caracter educativ și recreativ deopotrivă, informează episcopiacaransebesului.ro

Proiectul, derulat cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, se va desfășura la Moniom – localitate aparținătoare a municipiului Reșița și va reuni un număr de 40 de copii cu vârsta între 10-15 ani din mai multe orașe ale județului Caraș-Severin. Copiii participanți sunt membri ai centrelor de tineret din Reșița, Caransebeș, Oravița, Moldova Nouă, Bocșa și Oțelu Roșu care vor participa gratuit la acest proiect ca recompensă pentru activitățile derulate de-a lungul acestui an, în aceste centre de tineret.

Obiectivul principal al proiectului este oferirea unei alternative atractive și educative pentru petrecerea vacanței de vară prin desfășurarea unor activități de socializare, educație non-formală și jocuri și concursuri educative în aer liber. Pe parcursul celor șapte zile copiii vor participa la ateliere artistice (sculptură în lemn, pictură, realizare de ornamente prin diferite tehnici), un program variat de jocuri, concursuri și drumeții în natură, precum și la un program de formare duhovnicească. Acest din urmă aspect se va derula atât printr-un program zilnic de rugăciune, cât și prin participarea la discuții și lecții interactive pe teme duhovnicești.

„Toate activitățile – atât cele educative cât și cele recreative – au ca scop principal educarea atât în plan duhovnicesc cât și în ceea ce privește lucrul în echipă și dezvoltarea abilităților practice și a imaginației copiilor”, a precizat părintele inspector Mihai Ciucur – coordonatorul proiectului.

Noutatea pe care o aduce acest proiect este faptul că un număr de 20 de copii vor fi cazați în familii din localitatea Moniom, familii care, la rândul lor, au copii care sunt membrii ai centrului de tineret „Sf. Arhangheli Mihail și Gavriil” din localitate. „Pe lângă faptul că va fi încurajat schimbul de experiență și socializarea, acest concept aduce beneficii inclusiv în ceea ce privește costurile proiectului, deoarece cazarea și masa sunt asigurate de familiile gazdă din Moniom, care se constituie în acest fel în parteneri ai Bisericii pentru acest program educativ”, a mai subliniat părintele Mihai Ciucur.

În ultimele trei zile ale școlii de vară – în perioada 1-3 august, se vor alătura 15 copii de vârstă preșcolară din mai multe orașe care vor beneficia, la rândul lor, de un program educativ adaptat vârstei.

Comentarii Facebook


Știri recente