Școala de vară Copilărie Binecuvântată la Cluj-Napoca

Școala de vară „Copilărie Binecuvântată”, organizată de Seminarul Teologic Ortodox din Cluj-Napoca, în parteneriat cu Grădinița „Floare de Iris” și Parohia „Buna Vestire”, se desfășoară în perioada 7-11 iulie la biserica ortodoxă cu hramul „Buna Vestire” din cartierul clujean Iris, informează „Ziarul Lumina”.

Activitățile din cadrul Școlii de vară „Copilărie Binecuvântată”, care au debutat luni, 7 iulie, în prezența Preasfințitului Vasile Someșanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, se adresează copiilor între 4 și 14 ani. Cei care participă în acest an la școala de vară se vor distra și vor putea învăța lucruri noi alături de profesori de la Seminarul Teologic Ortodox și educatoare de la grădinița Floare de Iris, care le-au pregătit copiilor o serie de ateliere practice precum muzică, pictură, atelier de povești, jocuri teatrale și un atelier în care cei mici vor învăța cum să dea „suflet” hârtiei.

Pe lângă aceste activități, copiii se vor putea bucura de diferite jocuri în aer liber, vor putea să citească o carte, având acces la biblioteca bisericii și vor putea viziona proiecții și filme educative destinate lor.

Activitățile au loc zilnic, de luni și până vineri, de la ora 16:00, la biserica ortodoxă din cartierul Iris. De la ora 18:00, după programul interactiv desfășurat în cadrul școlii de vară, copiii participă și la un program duhovnicesc cu rugăciuni și discuții pe teme religioase.

Activități educative

Școala de vară se află la cea de a doua ediție și a fost înființată de Seminarul Teologic Ortodox din Cluj-Napoca în parteneriat cu Grădinița „Floare de Iris” și Parohia „Buna Vestire”, având binecuvântarea Înaltpreasfințitului Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, cu scopul acordării unui sprijin părinților.

Astfel, Biserica și Școala și-au propus ca, mai ales pe perioada vacanței de vară, să desfășoare pentru copii activități educative și recreative, care să îi ajute pe cei mici în dezvoltarea și formarea lor în spiritul valorilor morale creștine, după cum a precizat directorul Seminarului Teologic Ortodox din Cluj-Napoca, pr. Liviu Vidican-Manci.

Comentarii Facebook


Știri recente