Şcoala de Psalţi din Buzău îşi aşteaptă cursanţii. Examenul de admitere va fi susţinut în 1 septembrie

Școala de Psalți din Buzău își deschide porțile pentru o nouă generație de slujitori ai stranei. Iubitorii muzicii tradiționale (bisericești și laice) din ţară, care nu au împlinit 18 ani, sunt așteptați la examenul de admitere care va fi susţinut în data de 1 septembrie 2017.

Începând cu anul școlar 2017-2018, Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei și Seminarul Teologic din Buzău, prin Școala Profesională de Dascăli-Cateheți, își manifestă intenția de a forma o nouă clasă pentru învățământul profesional și tehnic, profilul teologic, specializarea psalt (cântăreț bisericesc).

Examenul de admitere va avea loc la sediul Seminarului Teologic Chesarie Episcopul din Buzău, str. Aleea Episcopiei, nr.1, informează corulvlahobizantin.ro.

Dosarele pentru competiţie se depun în perioada 29-31 august 2017, până în orele 15:00.

Odată admiși în Școala de Psalți, cursanţii vor beneficia de un program de formare normat și oficializat de Ministerul Educației prin Standardul de Pregătire Profesională, ratificat prin OM 5167/09.09.2016, care plasează rezultatul școlarizării în circuitul educațional al Uniunii Europene, ca Nivel 3 de formare profesională.

Pe lângă multitudinea de ore de curs destinate deprinderii Muzicii Bisericești, cei admişi vor beneficia de câte șase săptămâni de practică în fiecare an școlar,’ în cursul cărora vor fi călăuziți de dascălii Școlii și de profesori invitați spre aprofundarea unor subdomenii ca Psalmodiere după Podobiile Muzicii Bisericești; Muzică laică și folclor comparat; Instrumente tradiționale; Dansuri tradiționale; Ansamblu tradițional (vocal și vocal-instrumental).

Comentarii Facebook


Știri recente