„Școala de la sat nu trebuie să moară”. Şcoală Smart în Ciugud

Peste 120 de şcolari din clasele I-VIII urmează cursurile în Ciugud la Şcoala Smart, prima de acest gen din mediul rural românesc.

Printre noutăţile aduse de această şcoală se află iluminarea sălilor de clasă pe baza unor sisteme de senzori, table interactive şi tablete.

Climatizarea se reglează în funcție de setări prestabilite sau cu ajutorul unor senzori.

Şcoala va deţine o platformă online, unde va fi înregistrat catalogul electronic. Tot pe platformă pot fi încărcate, respectiv, descărcate materiale educaţionale, iar profesorii vor avea posibilitatea de a discuta cu părinţii.

Primarul din Ciugud a declarat pentru alba24.ro că „cea mai importantă investiție care trebuie făcută într-o comunitate este în copii, deoarece ei reprezintă viitorul”.

„Sper ca dascălii și elevii să se bucure de noua școală și mi-aș dori ca aceasta să fie normalitatea pentru orice sat din România. Credem că școala de la sat trebuie susținută și nu trebuie lăsată să moară, deoarece toți copiii din mediul rural au dreptul la educație”, a susţinut primarul din Ciugud.

Proiectul Şcoala Smart a constat atât în refacerea acoperișului, zidăriei, înlocuirea ușilor și a tâmplăriei, montarea unei podele de tarchet în clase și pe holuri, cât şi în implementarea unor soluții inteligente pentru iluminat și climatizare.

În Patriarhia Română satul românesc este promovat în mod special în 2019, prin diferite activităţi şi evenimente, întrucât a fost declarat Anul omagial al satului românesc (al preoților, învățătorilor și primarilor gospodari).

Foto credit: alba24.ro

Comentarii Facebook


Știri recente