Şcoala de iconografie „Privire în adânc”. Organizatorii sunt Mănăstirea Oaşa şi Arhiepiscopia Alba Iuliei

Şcoala de iconografie Privire în adânc va avea loc în perioada 1-10 august 2017 la Mânăstirea Oaşa (ediţia II) şi în perioada 1-14 septembrie 2017 la metocul Mânăstirii Oasa – Schitul Sf. Ioan Evanghelistul din judeţul Alba (editia III).

Proiectul este organizat de Mănăstirea Oaşa şi Arhiepiscopia Ortodoxă Română a Alba-Iuliei, în parteneriat cu mai multe organizaţii de tineri, ne-a transmis Camelia Isac.

Tinerii sunt invitaţi pentru câteva zile în atelierul de pictură al unei mânăstiri. Ei îşi pot exersa privirea, testa îndemânarea, cât şi aprofundarea gramaticii icoanelor. Participanţii au posibilitatea de a picta în acelaşi timp cu monahi iconari şi alţi căutători ai frumuseţii lui Dumnezeu.

De asemenea, cei care vor lua parte la acest proiect vor avea posibilitatea de a adresa întrebări, lua notiţe şi a picta alături de iconarii Mânăstirii Oaşa: Ieromonahul Pantelimon Şuşnea, Ieromonahul Teofil Bâra, Monahul Modest Moldovan.

Lucrări din portofoliul atelierului de la Oaşa sunt prezente în expoziţii şi simpozioane de artă a icoanei din Viena, Bucureşti, Timişoara, Cluj Napoca, Arad, Deva etc.

Data limită de înscriere pentru ediţia a II-a este 20 iulie 2017, iar pentru ediţia a III-a 20 august 2017. Doritorii se pot înscrie prin intermediul adresei de e-mail: [email protected].

Comentarii Facebook


Știri recente