Școala de duminică de la parohia română din Birmingham

Școala de duminică a Parohiei ortodoxe române ‘Sfântul Apostol Andrei’ din Birmingham, Marea Britanie, demarează, începând de pe 22 ianuarie, un nou program catehetic adresat copiilor cu vârste cuprinse între 5 și 10 ani din comunitatea ortodoxă a românilor din zonă, informează Ziarul Lumina

Activitățile cu rol catehetic se vor desfășura imediat după Sfânta Liturghie într-o cameră special amenajată, unde copiii au la dispoziție jocuri și materiale de colorat. ‘Școala de duminică are două scopuri: învățarea limbii române și a învățăturii de credință ortodoxă. Copiii de aici tind să nu mai folosească limba română în conversațiile pe care le au între ei, iar programul de la școală nu prevede și o cunoaștere a învățăturilor de credință esențiale pentru noi, ortodocșii, așa că noi încercăm să suplinim tocmai aceste lucruri’, a declarat parohul bisericii, părintele Mihai-Răzvan Novacovschi.

Parohia ortodoxă românească din Birmingham susține activități catehetice cu cei mici încă din octombrie 2010, iar de atunci activitățile se află în plină dezvoltare, datorită ajutorului dat de voluntarii din parohie.

Comentarii Facebook


Știri recente