„Școala altfel” la Asociația „Sfântul Voievod Ștefan cel Mare” Hârja

În cadrul programului educațional „Să știi mai multe, să fii mai bun” din perioada 7-11 aprilie, elevii mai multor școli din județul Bacău și ai unor centre partenere cu Asociația „Sfântul Voievod Ștefan cel Mare – Hârja” și Parohia „Sfântul Gheorghe” din Hârja, au vizitat și s-au implicat în activitățile cotidiene a Centrului rezidențial pentru persoane vârstnice și a Centrului de zi pentru copii- Hârja, potrivit epr.ro.

Elevii, organizați în grupuri, îndrumați de dirginții și profesorii lor, au încercat să aducă un zâmbet pe chipurile bătrânilor din acest așezământ, dar și copiilor ce provin din familii ce se află în dificultate, să le insufle din elanul lor tineresc și, nu în ultimul rând, au constituit un ajutor de bază la desfășurarea activităților din aceste centre. „Fiecare elev a simțit că ajutorul lui contează, indiferent dacă este dat la bucătărie, la prepararea mesei, la servirea bătrânilor, la curațenie sau la amenajarea curții centrului de bătrâni. Tinerii au avut ca modele și ajutoare pe copiii Centrului de zi „Sfântul Dionisie Exiguul” al aceleiași asociații, care sunt zilnic implicați, după efectuarea temelor, la activitățile cotidiene, după puterea și priceperea fiecăruia. Împreună au și realizat unele obiecte hand-made, felicitări sau ouă decorate pentru Sărbătorile de Paște”, a declarat preotul Ilarion Mâță, președintele Asociației „Sf. Voievod Ștefan cel Mare” Hârja.

Amintim printre membrii participanți la acest „schimb de experiență” pe elevii Școlii Generale „Emil Racoviță” Onești (clasele V-VIII), coordonați de doamna Daniela Coșa, elevii de la Colegiile „Grigore Moisil”, „Dimitrie Cantemir”, „Gheorghe Asachi” toate din Onești, coordonați de mai mulți profesori și diriginți, de la Școala generală din Comuna Brusturoasa, alături de domnul profesor Popa Costel.

„Sperăm ca această tradiție, care a început de anii trecuți, să continue și în următorii ani, tinerii să fie dornici de a face bine, de a ajuta, de a socializa cu bătrânii și alți copii din mediile defavorizate, pentru că ajutorul de la Domnul se dobândește numai atunci când te dăruiești cu totul slujirii aproapelui tău”, a mai precizat părintele Ilarion.

Comentarii Facebook


Știri recente