Schitul Straja și-a sărbătorit ocrotitorii. PS Gurie prezent la eveniment

Biserica schitului Straja din județul Hunedoara și-a sărbătorit hramul. Cu această ocazie, Preasfințitul Părinte Gurie a oficiat duminică, 21 mai 2017, Sfânta Liturghie.

În cuvântul rostit credincioșilor prezenți, Episcopul Devei și Hunedoarei a evidențiat rolul deosebit de important al Sfântului Împărat Constantin cel Mare în istoria Bisericii, dar și al Sfintei Împărătese și Elena, notează site-ul oficial al Eparhiei.

La final, Emil Ilie Părău, ctitorul așezământului monahal, a primit distincția Crucea Episcopiei Devei și Hunedoarei pentru mireni. Distincția i-a fost conferită datorită implicării în activități social-filantropice și educative.

Comentarii Facebook


Știri recente

Pr. Ionuț Tutea: A fi alături de vârstnici nu este doar o obligație, ci un mod de a ne desăvârși existența în comunitate

Părintele Ionuț Tutea, consilier eparhial la Sectorul Social-Filantropic și Misionar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a fost sâmbătă invitatul online al Asociației Femeilor Ortodoxe din Mitropolia celor două Americi (AROLA). Coordonatorul activității filantropice din eparhia Bucureștilor a…