Schitul românesc Lacu din Sfântul Munte Athos și-a sărbătorit ocrotitorul spiritual

Sfântul Mucenic Dimitrie Izvorâtorul de Mir a fost sărbătorit vineri în Sfântul Munte Athos, conform calendarului iulian neîndreptat.

Biserica centrală a Schitului românesc Lacu, ocrotită de Sfântul Dimitrie, și-a serbat cu acest prilej hramul.

Slujba privegherii de toată noaptea și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Siluan al Ungariei.

„Este o adevărată bucurie a sufletului atât pentru cei 50 de părinți de la cele 17 chilii românești care s-au dezvoltat în Muntele Athos, părinți care în ultimii ani, după schimbările care au avut loc în România, au venit aici și având experiența monahismului românesc și preluând această tradiție deosebită din acest centru spiritual al ortodoxiei, se nevoiesc zi de zi pentru a se apropia mai mult de Dumnezeu”, a declarat Preasfinția Sa pentru Trinitas TV.

La eveniment a participat și Ieromonahul Gherasim Aghiopavlitul, reprezentantul Mănăstirii grecești „Sfântul Pavel”, de care aparține canonic Schitul Lacu.

„Sfântul Munte a fost dintotdeauna un far al Ortodoxiei care a ajutat în momente grele pe toți credincioșii. De aceea tot mai mulți creștini vin în Sfântul Munte”, a spus Ieromonahul Ștefan Nuțescu, starețul chiliei „Buna Vestire” de la Schitul Lacu.

Grupul psaltic Tronos al Patriarhiei Române a oferit răspunsurile liturgice.

Foto credit: Doxologia.ro

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…