La Praznicul „Înălțării Domnului”, Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, s-a aflat în mijlocul obștii monahale a Schitului Reșița, care și-a serbat hramul, după cum ne-au transmis Diac. Pavel Canea, Darius Herea. Cu acest prilej, ierarhul, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a săvârșit Sfânta Liturghie în altarul de vară al Așezământului monahal. În cadrul Sfintei Liturghii chiriarhul a hirotonit întru diacon pe tânărul Alin Ioan Rada, iar la final a săvârșit o slujbă de pomenire pentru eroii și martirii neamului românesc. La slujbă au participat numeroși credincioși din orașul reședință de județ, Reșița, dar și din alte zone ale țării. Răspunsurile liturgice au fost date de Grupul psaltic „Ethos” al Episcopiei Caransebeșului.
„Îi felicităm pe toți cei care au devenit și s-au angajat să rămână ctitori ai acestei mănăstiri, un așezământ necesar, lângă cel mai mare oraș din eparhia noastră și pe toți cei care contribuie la dezvoltarea și la întreținerea acestuia. Sunt zece ani de când credincioși din Reșița și nu numai, la fiecare praznic al Înălțării Domnului, precum și în fiecare duminică și sărbătoare, vin aici cu bucurie să se înalțe duhovnicește și să primească Trupul și Sângele Mântuitorului Iisus Hristos. Și astăzi, suntem în număr foarte mare și ne vom întoarce cu bucurie în familiile și casele noastre, mărturisind că Dumnezeu este cu noi și ne binecuvântează, așa cum a binecuvântat pe Apostolii Săi, când S-a înălțat de pe pământ la cer”, a subliniat Preasfințitul Părinte Lucian în cuvântul de învățătură adresat credincioșilor.
Construcția schitului a început în toamna anului 2004 pe terenul donat de o familie de credincioși din Reșița, de lucrări ocupându-se starețul acestui așezământ, Protosinghelul Daniel Cozmaniuc. Sfințirea locului viitoarei biserici a complexului monahal a avut loc în data de 15 septembrie 2004, Sfânta Liturghie fiind oficiată de PS Dr. Laurențiu Streza – Episcopul Caransebeșului la aceea dată.