Schitul Prodromu a dăruit o icoană a Maicii Domnului pentru Catedrala Națională

Starețul Schitului românesc Prodromu din Sfântul Munte Athos a dăruit marți Patriarhului Daniel o copie a icoanei Maicii Domnului Prodromița cu scopul de a fi așezată în Catedrala Mântuirii Neamului.

În cadrul întrevederii de la Reședința Patriarhală, Părintele Patriarh a mulțumit delegației athonite pentru daruri și pentru rugăciunea neîncetată:

„Mulțumim pentru evlavia pe care dumneavoastră ne-o arătați păzind originalul acestei icoane sfinte a Maicii Domnului Prodromița și ne bucurăm pentru că acesta este un dar prețios pentru Catedrala Mântuirii Neamului”.

La final, Preafericirea Sa a îndemnat monahii din Sfântul Munte să mărturisească în continuare credința ortodoxă în graiul românesc:

„Vă dorim ajutorul Maicii Domnului și al tuturor sfinților ca în continuare să mărturisiți credința ortodoxă în formă românească, în graiul nostru românesc și ne bucurăm că ați fost părtași la bucuria noastră și vă invităm în fiecare am la Hramul Prodromiței de la București. Vă mulțumim și vă dorim ani mulți și binecuvântați”!

Starețul Atanasie Prodromitul a declarat în cadrul întrevederii că „pentru obștea monahală a schitului românesc Prodromu, sfințirea Catedralei Mântuirii Neamului reprezintă o pagină de istorie scrisă cu aur”.

„Această zi, foarte însemnată pentru noi, va rămâne în analele Schitului Românesc Prodromu și ale Sfântului Munte Athos”, a spus părintele Atanasie.

Dăruirea icoanei „reprezintă un semn de mulțumire pe care îl aducem Preafericitului Părinte Patriarh Daniel pentru efortul susținut în desăvârșirea Catedralei Mântuirii Neamului”, a mărturisit starețul schitului athonit.

Arhimandritul Atanasie a spus că icoana pe care a adus-o „pentru Catedrala Națională a fost realizată în atelierele Schitului românesc Prodromu, iar argintăria a fost făcută de un specialist de la Atena”.

La final, părintele stareț și-a exprimat dorința de a păstra în continuare legătura strânsă dintre Biserica Ortodoxă Română, Biserica Ortodoxă Greacă și Muntele Athos.

Foto credit: Mircea Florescu / Basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente