Schitul Poiana Mărului își va sărbători hramul

La sărbătoarea Nașterii Sfântului Ioan Botezătorul, Schitul Poiana Mărului din județul Caraș-Severin își va sărbători hramul. Cu acest prilej, luni, 23 iunie, și marți, 24 iunie, sunt așteptați credincioși din Eparhia Caransebeșului și din alte zone ale Banatului să se adune în rugăciune și să participe la slujbele ce se vor oficia de către Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, înconjurat de un numeros sobor de preoți și diaconi, informează „Ziarul Lumina”.

În seara zilei de luni, 23 iunie, la ora 17:00, se va pleca în procesiune cu icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Parohia Măru spre sfânta mănăstire. Aici va fi oficiată slujba Vecerniei și a Litiei, urmată de slujba Utreniei, Acatistul Sfântului Ioan Botezătorul și vor fi făcute rugăciuni de dezlegare. În zorii zilei de marți, 24 iunie, vor avea loc Sfințirea apei și Taina Sfântului Maslu. În continuare, Sfânta Liturghie arhierească va fi săvârșită de către Preasfințitul Lucian.

Răspunsurile la Sfânta Liturghie vor fi date de Corala bărbătească „Contrast” din Timișoara. După sfintele slujbe va fi oficiată o slujbă de sfințire a noii trapeze de vară a schitului, iar mai apoi va fi oferită o agapă frățească pentru toți pelerinii. Situată în peisajul turistic bănățean din stațiunea Poiana Mărului, acest așezământ monahal a luat ființă la inițiativa preotului Dorel Fercea și a credincioșilor din Parohia Măru înainte de Revoluția din 1989. Biserica zidită în cadrul complexului monahal și-a primit târnosirea la data de 24 iunie 2008 prin lucrarea mâinilor Preasfințitului Lucian după osteneala de doi ani de zile a monahiei starețe Olimpiada Tiliuță, împreună cu obștea de călugărițe. În anul 2010 au fost făcute demersuri pentru ctitorirea unui nou corp de chilii și a unui paraclis de iarnă în cadrul acestui edificiu. Piatra de temelie a paraclisului a fost așezată la data de 24 iunie 2013 de către Preasfințitul Lucian și a fost închinat Maicii Domnului la praznicul Intrării în Biserică a Preasfintei Născătoare de Dumnezeu. Atât corpul vechi de chilii, cât și noua construcție vor dobândi la finalizare și o latură filantropică, destinată copiilor abandonați. Cadrul natural și aerul curat oferă pelerinului și turistului momente de înălțare sufletească și sănătate trupească în tinda mănăstirii de la Poiana Mărului.

Comentarii Facebook


Știri recente