Schitul Petroșnița și-a sărbătorit hramul

În ajunul praznicului Înălțării Sfintei Cruci, Schitul Petroșnița și-a sărbătorit hramul. Cu acest prilej Sfânta Liturghie a fost săvârșită de Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului înconjurat de un numeros sobor de preoți și diaconi, în altarul de vară al așezământului monahal, potrivit episcopiacaransebesului.ro. La slujbă au participat, alături de autoritățile locale, un număr însemnat de credincioși de pe Valea Timișului dar și din Galați, Timișoara și Caransebeș. Răspunsurile liturgice au fost date de grupul psaltic „Ethos”.

„Îi mulțumim lui Dumnezeu pentru această zi, pentru că a rânduit să avem o vreme potrivită ca să putem sluji în curtea mănăstirii. Ne bucurăm că în acest an, la praznicul Înălțării Sfintei Cruci avem două liturghii la două așezăminte monahale din Episcopia noastră, una la acest schit și una la Crucea-monument de pe Muntele Mic”, a subliniat Preasfințitul Lucian.

„Întemeiat în urmă cu nouă ani, pe dealul numit rugăciune, acest așezământ monahal reprezintă pentru credincioșii de pe Valea Timișului un important reper duhovnicesc. Măicuțele care se ostenesc aici, împreună cu părintele duhovnic, au ridicat o biserică frumoasă și au început ridicarea unui mare corp de chilii, unde nădăjduim că obștea va desfășura multiple activități duhovnicești și gospodărești”, a arătat părintele Alin Câmpean, consilier administrativ-bisericesc, al Episcopiei Caransebeșului.

Schitul Petroșnița cu hramurile „Înălțarea Sfintei Cruci” și „Sfântul Ierarh Spiridon al Trimitundei” a luat ființă în anul 2005 iar la data de 16 septembrie 2012 a fost târnosită biserica de Preasfințitul Părinte Episcop Lucian. În prezent se execută lucrări la un nou corp de chilii.

Comentarii Facebook


Știri recente