Schitul gorjean Poiana Pustnicului a primit un veșmânt al Sf. Dimitrie Cel Nou de la Catedrala Patriarhală

Schitul Poiana Pustnicului – Mănăstirea Lainici a primit marţi un veșmânt care a acoperit Moaștele Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureștilor, de la Catedrala Patriarhală.

Veşmântul a fost dus la schitul amintit de o delegație condusă de Protos. Silvestru Bușică, slujitor la Catedrala Patriarhală.

Racla în care a fost aşezat veşmântul a fost întâmpinată la Mănăstirea Lainici de obștea mănăstirii, condusă de Arhim. Ioachim Pîrvulescu, stareţul Sfintei Mănăstiri şi Exarh Administrativ al Arhiepiscopiei Craiovei, și de obștea Schitului Poiana Pustnicului.

A fost oficiată o slujbă de mulţumire la finalul căreia părintele stareţ şi-a exprimat recunoştinţa pentru darul primit.

Apoi, s-a citit actul de donație semnat de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel la data de 24 aprilie, de Sfintele Paști, după care icoana Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, racla cu veșmântul Sfântului și documentul de autenticitate au fost înmânate Ierom. Nicolae Rotariu, egumenul Schitului Poiana Pustnicului.

„Sfântul Cuvios Dimitrie cel Nou poate fi model pentru fiecare credincios mirean, dar mai ales pentru noi, viețuitorii sfintelor mănăstirii care suntem însetați de dorul după Dumnezeu”.

„Cum toate-s rânduite de Dumnezeu, trebuie menționat faptul că sosirea Sfântului Cuvios Dimitrie, prin haina Sa, la Schit are loc la împlinirea unui an de la trecerea la Domnul a Părintelui Protosinghel Gherasim Rotaru (16 mai 2021), primul nostru egumen și întemeietor al vieții monahale din acest loc sihăstresc, care avea o evlavie deosebită față de Sfinții Cuvioși nevoitori în simplitate și departe de lumea cea deșartă”, a afirmat Ierom. Nicolae Rotariu.

Schitul Poiana Pustnicului se află situat pe Muntele Gropu din Pasul Vâlcan, la distanță de 6 km amonte de Mănăstirea Lainici din județul Gorj.

Foto credit: Mitropolia Olteniei

Urmăriți-ne pe Twitter: @AgentiaBasilica

Comentarii Facebook


Știri recente