Schitul Feneș și-a cinstit ocrotitorul. La slujba de hram au participat sute de credincioși

Schitul Feneș din județul Caraș-Severin și-a sărbătorit miercuri ocrotitorul, pe Sfântul Nectarie Taumaturgul. Sfânta Liturghie a fost oficiată de Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului. La aceasta au participat sute de pelerini din mai multe părți ale țării. Răspunsurile liturgice au fost oferite de Grupul psaltic Ethos.

Cei prezenți la slujbă au avut ocazia să aducă cinstire unui fragment din moaștele Sfântului Nectarie. Acestea au fost așezate într-o nouă raclă care a fost sfințită de ierarh în ziua de hram, informează Biroul de Presă al Eparhiei.

În cuvântul rostit, Preasfinția Sa a evidențiat importanța ajutorului oferit de Sfântul Nectarie celor care se roagă lui.

Sfântul Nectarie este un grabnic ajutător, mai ales pentru cei care sunt bolnavi de cancer. Cu rugăciunile Sfântului Nectarie, foarte mulți credincioși și-au găsit echilibrul sufletesc și liniștea duhovnicească, a spus ierarhul.

La final, a fost hirotesit și instalat noul părinte stareț, protosinghelul Rafael Mutrescu. De asemenea, a fost săvârșită și o slujbă de pomenire pentru fostul stareț, protosinghelul Hristofor Abălașei.

Foto credit: Episcopia Caransebeșului

Comentarii Facebook


Știri recente