Schimonahia Melania Toma a fost înmormântată la Mănăstirea Zamfira | A fost un model pentru obştea mănăstirii, a spus PS Timotei

Inmormantare monahia Melania

Schimonahia Melania Toma a fost înmormântată duminică, 2 aprilie 2017, la Mănăstirea Zamfira, după 95 de ani de viață și 80 de ani de slujire în monahism. Slujba a fost oficiată de Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

Ierarhul a adus, în cuvântul rostit cu acest prilej, alinare sufletească obștii monahale și credincioșilor care au cunoscut-o pe maica Melania.

Monahia Melania, care a devenit în urmă cu 10 ani schimonahie, a fost un model pentru obştea acestei mănăstiri, a evidenţiat PS Timotei.

Monahii adevăraţi nu aşteaptă răsplată de la oameni. Învăţăm pe parcursul vieţii că răsplata de la oameni este trecătoare. Noi aşteptăm răsplată de la Domnul şi credem că schimonahia Melania va primi această răsplată de la Cel căruia I-a slujit în îndelungata sa perioadă de şedere în Mănăstirea Zamfira prin rugăciune, prin ascultare, prin smerenie, prin frumoasă cântare şi mai ales prin exemplul pe care l-a lăsat altora, a spus Preasfinţia Sa conform Trinitas Tv.

Una dintre ucenicele schimonahiei Melania este actuala stareță a Mănăstirii Zamfira.

La slujba de înmormântare a schimonahiei Melania au fost prezenți numeroși credincioși, dar și preoți și călugări care i-au fost alături în timpul vieții și au ținut să își ia rămas bun de la ea.


Schimonahia Melania Toma s-a născut în satul Nou din comuna prahovană Lipănești și a intrat în obștea Mănăstirii Zamfira la doar 17 ani, în 1939. La 6 decembrie 1946 a fost tunsă în monahism și și-a dedicat întreaga viață Bisericii.

Comentarii Facebook


Știri recente