Schimbarea la Faţă a Domnului sărbătorită la Schitul Măgureni. Liturghia a fost oficiată de doi arhierei ai Bisericii noastre

La hramul Schitului Măgureni din Episcopia Devei au coslujit doi arhierei ai Bisericii noastre. În ziua Schimbării la Faţă a Domnului, duminică 6 august 2017, Preasfințitul Părinte Gurie şi Preasfințitul Părinte Timotei au oficiat Sfânta Liturghie în altarul de vară al aşezământului monahal, informează site-ul oficial al Eparhiei.

Omilia a fost rostită de PS Timotei, Episcopul Spaniei şi Portugaliei, care a vorbit despre semnificaţia teologică şi duhovnicească a praznicului dumnezeiesc.

În cadrul slujbei, dicaonul Ovidiu – Gheorghe Murari a fost hirotonit întru preot pe seama parohiei „Înălțarea Domnului” din orașul Simeria, protopopiatul Orăștie, iar teologul Dănuț – Ionel Sandu a fost hirotonit diacon, urmând a păstorii sufletele credincioșilor din parohia „Adormirea Maicii Domnului” a localității Pricaz, protopopiatul Orăștie.

La final, Preasfințitul Părinte Episcop Gurie a mulțumit Preasfințitului Părinte Timotei pentru bucuria de a sluji împreună la acest însemnat praznic, iar credincioșilor prezenți le-a adresat un cuvânt de binecuvântare.

Comentarii Facebook


Știri recente