Schimbarea la Față a Domnului este temelia vieții de rugăciune a Bisericii, spune Episcopul Sofronie

„Dacă Învierea Domnului din morți este temelia învățăturii de credință a Bisericii, Schimbarea la Față a Domnului este temelia vieții monastice, dar și a vieții de rugăciune a Bisericii”, a afirmat joi Episcopul Sofronie la hramul Mănăstirii Izbuc.

Manifestările de hram au început în 5 august cu Slujba Privegherii, urmată de procesiunea la izvorul Izbuc din incinta mănăstirii, cu icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului, oficierea Paraclisului Maicii Domnului, a Tainei Sfântului Maslu şi oficierea Sfintei Liturghii la miezul nopții.

Joi, în ziua praznicului, au fost oficiate Agheasma Mică, slujba Ceasurilor și Acatistul Domnului Iisus Hristos, urmate de Sfânta Liturghie oficiată de Preasfinţitul Părinte Sofronie al Oradiei.

În predica rostită, ierarhul a vorbit de dorul de Dumnezeu al fiecăruia dintre noi.

„Fiecare creștin dorește să fie împreună cu Domnul Iisus Hristos Care este înălțat în slavă, la dreapta Tatălui, adică în slava lui Dumnezeu, slava pe care a arătat-o ucenicilor în Muntele Taborului”.

„Acum în slavă este și în slavă Se va întoarce pentru a-Și întemeia Împărăția cu putere, pentru a o inaugura, și pentru ca, împreună cu El, creștinii să moștenească Împărăția gătită de la întemeierea lumii de Tatăl Cel din ceruri”, a spus Preasfinţia Sa.

Aşezământul monahal de la Izbuc are o nouă biserică cu hramul principal Adormirea Maicii Domnului, care urmează a fi sfinţită în ziua de sâmbătă, 19 septembrie 2020.

Foto credit: Episcopia Oradiei

Comentarii Facebook


Știri recente