Șase Întâistătători de Biserici ortodoxe, la funeraliile Sanctitatății Sale Alexei al II-lea, Patriarhul Moscovei și al întregii Rusii

Mâine, 9 decembrie 2008, Sanctitatea Sa Alexei al II-lea, Patriarhul Moscovei și al întregii Rusii va fi condus pe ultimul drum. La funeraliile celui de-al XVI-lea Întâistătător al Bisericii Ortodoxe Ruse este prezentă și o delegație a Bisericii Ortodoxe Române, condusă de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel.

La slujba de înmormântare a Întâistătătorului Bisericii Ortodoxe Ruse vor fi prezenți și Sanctitatea Sa Bartolomeu I, Arhiepiscop al Constantinopolului și Patriarh Ecumenic, Preafericitul Părinte Ilia al II-lea, Patriarh Catolicos al întregii Georgii, Preafericitul Părinte Ieronim, Arhiepiscop al Atenei și al întregii Grecii, Preafericitul Anastasios, Arhiepiscop de Tirana, Dures și al întregii Albanii și Înaltpreasfințitul Cristofor, Mitropolit primat al Bisericii Ortodoxe din Cehia și Slovacia.

Potrivit agențiilor de presă, peste 50.000 de oameni au venit sâmbătă și duminică la Catedrala „Hristos Mântuitorul” din Moscova, pentru a-și lua rămas bun de la patriarhul Aleksei al II-lea.

Sursa: TRINITAS TV

Comentarii Facebook


Știri recente