Şase ierarhi ai Bisericii noastre au slujit la Miercurea Ciuc. Hram la Catedrala Episcopală

Catedrala Episcopală Acoperământul Maicii Domnului şi Sfântul Ierarh Nicolae din Miercurea Ciuc şi-a sărbătorit sâmbătă, 1 octombrie 2016, hramul, după cum informează site-ul oficial al Episcopiei Devei.

Sfânta Liturghie a fost oficiată de un sobor format din şase ierarhi ai Bisericii noastre, după cum urmează: Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, Preasfințitul Părinte Andrei, Episcopul Covasnei și Hargitei, Preasfințitul Părinte Sebastian, Episcopul Slatinei și Romanaților, Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei, și Preasfințitul Părinte Macarie, Episcopul Ortodox Român al Europei de Nord.

În cuvântul rostit cu acest prilej, Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie le-a vorbit credincioșilor prezenți despre minunata lucrare a Maicii Domnului în iconomia mântuirii neamului omenesc, ea fiind cea prin care, cu harul Duhului Sfânt, a venit în lume izbăvirea și luminarea noastră, Mântuitorul nostru Iisus Hristos. De asemenea, Înaltpreasfinția Sa i-a îndemnat pe credincioși să fie rugători fierbinți către Maica Domnului, pentru ca să mijlocească înaintea Tronului ceresc la curățirea și mântuirea sufletelor noastre.

La finalul Sfintei Liturghii a avut loc o dublă festivitate de premiere, fiind premiați atât elevii Eparhiei Covasnei și Harghitei cu rezultate deosebite la olimpiada de religie de anul acesta, cât și un grup de 25 de tineri care au participat la pelerinajul Drumul către lumină, pelerinaj în care micii pelerini au vizitat toate mănăstirile din județul Harghita.

Preasfințitul Părinte Andrei, Episcopul Covasnei și al Harghitei, a adresat un cuvânt de mulțumire atât soborului de ierarhi, preoți și diaconi prezenți la sărbătoarea hramului Catedralei Episcopale, dar și tuturor reprezentanților autorităților centrale și locale și tuturor credincioșilor veniți să ia parte la bucuria comunității.

După Sfânta Liturghie, soborul de ierarhi, preoți și diaconi a săvârșit o slujbă de binecuvântare a lucrărilor de înfrumusețare a Centrului eparhial al Episcopiei Covasnei și Harghitei.

Comentarii Facebook


Știri recente

PS Ignatie: De ce trăim stări de anxietate?

Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, a oficiat duminică Sfânta Liturghie la Catedrala Mitropolitană din Sibiu. La predică, ierarhul explicat pasajul evanghelic Despre grijile vieții, accentuând modul simplu în care omul ar trebui se raporteze la…