Sărbătorirea solemnă a Sf. Ierarh Nifon, Patriarhul Constantinopolului și Mitropolitul Țării Românești la Catedrala din Târgoviște

Luni, 11 august 2014, în prezența și cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, cu participarea unor Înalți Ierarhi din țară, va avea loc, la Târgoviște, sărbătorirea Sf. Ierarh Nifon, Patriarhul Constantinopolului și Mitropolitul Țării Românești, în fața Catedralei Arhiepiscopale și Mitropolitane, unde se va afla racla cu moaștele Sfântului Ierarh, după cum informează Biroul de presă al Arhipiscopiei Târgoviștei.

Ceremoniile liturgice vor cuprinde Sfânta Liturghie și închinarea pelerinilor, în ziua de 11 august. Însă, ele vor fi deschise, încă din ziua de duminică, 10 august, de Pelerinajul Tinerilor din Municipiul Târgoviște. Acest eveniment spiritual va debuta în fața Catedralei Mitropolitane, la ora 18.00, și va cuprinde centrul istoric al fostei capitale muntene, finalizându-se, tot în fața Catedralei, cu oficierea „Acatistului Sf. Ier. Nifon” și închinarea la racla cu sfintele moaște.

Simbol puternic al bunăvoinței lui Dumnezeu pentru locuitorii de pe aceste binecuvântate plaiuri, pildă de aleasă sfințenie, personalitate duhovnicească și culturală de seamă a Ortodoxiei universale și românești și vrednic înnoitor al vieții noastre bisericești de la începutul secolului al XVI-lea, Sf. Ierarh Nifon este cel datorită căruia misiunea Bisericii a căpătat o nouă profunzime și vigoare, căci marele ierarh a sprijinit folosirea cărții, a tiparului, în promovarea valorilor Evangheliei Mântuitorului Iisus Hristos, pentru ca roadă îmbelșugată să aducă, în sufletele contemporanilor săi, cuvântul mântuirii, să schimbe mentalități, să îndrepte comportamente și să dea mărturie lumii de frumusețea trăirii duhovnicești ortodoxe.

Toți credincioșii sunt invitați să participe, ca în fiecare an, în număr cât mai mare, la acest moment important al bucuriei, speranței și credinței noastre, în ziua de luni, 11 august a.c., începând cu ora 7.00.

Comentarii Facebook


Știri recente