Sărbătorirea Sfintei Cuvioase Parascheva în parohia ortodoxă română din orașul Ã…rhus, Danemarca

Preasfințitul Părinte Episcop Macarie al Europei de Nord va participa sâmbătă, 16 octombrie și duminică, 17 octombrie 2010 la manifestările de sărbătorire a Sfintei Cuvioase Parascheva în parohia ortodoxă română din orașul Ã…rhus, Danemarca, care o are ca ocrotitoare dimpreună cu Sfintele Cuvioase Teodora de la Sihla și Ana de Novgorod, informează episcopiascandinavia.se.

Preasfințitul Părinte Episcop Macarie, împreună cu un sobor de preoți, va săvârși sâmbătă, 16 octombrie, ora 18.00, Slujba Vecerniei, iar duminică, 17 octombrie 2010, începând cu ora 10.00, Dumnezeiasca Liturghie, urmată de tradiționala agapă frățească.

Sâmbătă seara, după Slujba Vecerniei, Preasfințitul Macarie va susține conferința cu tema: „Trăirea credinței și problemele actuale ale creștinilor”. Evenimentul este organizat de Centrul de tineret Sfântul Ștefan cel Mare, filialele Ã…rhus și Herning, și se înscrie în cadrul manifestărilor duhovnicești și pastorale dedicate Anului omagial al Crezului Ortodox și Autocefaliei românești în Patriarhia Română.

Comentarii Facebook


Știri recente

Mănăstirea Mușinoaele are un nou stareţ

Ieromonahul Sofronie Nechita este noul stareţ al Mănăstirii Mușinoaele din Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei. Părintele a fost prezentat obştii duminică de Înaltpreasfinţitul Părinte Ciprian, care şi-a exprimat convingerea că noul stareţ va continua cu aceeași…