Sărbătorirea Sfintei Cuvioase Parascheva în parohia ortodoxă română din orașul Ã…rhus, Danemarca

Preasfințitul Părinte Episcop Macarie al Europei de Nord a participa sâmbătă, 16 octombrie și duminică, 17 octombrie 2010 la manifestările de sărbătorire a Sfintei Cuvioase Parascheva în parohia ortodoxă română din orașul Ã…rhus, Danemarca, care o are ca ocrotitoare dimpreună cu Sfintele Cuvioase Teodora de la Sihla și Ana de Novgorod, după cum ne informează episcopiascandinavia.se.

Preasfinția Sa împreună cu un sobor de preoți a săvârșit sâmbătă, 16 octombrie 2010 Slujba Vecerniei, iar astăzi, 17 octombrie 2010, Dumnezeiasca Liturghie, urmată de lansarea publicației „Cruce și Înviere” a parohiei din Ã…rhus, ajunsă la cel de-al treilea număr.

Sâmbătă seara, după Slujba Vecerniei, Preasfințitul Macarie a susținut conferința cu tema: „Trăirea credinței și problemele actuale ale creștinilor” și a purtat un dialog cu tinerii și credincioșii. Evenimentul a fost organizat de Centrul de tineret Sfântul Ștefan cel Mare, filialele Ã…rhus și Herning, și se înscrie în cadrul manifestărilor duhovnicești și pastorale dedicate Anului omagial al Crezului Ortodox și Autocefaliei românești în Patriarhia Română.

Comentarii Facebook


Știri recente