Sărbătorile Sfinților nemțeni au început cu cinstirea Sfântului Ioan Iacob la Seminarul Veniamin Costachi (Programul Evenimentelor)

În această seară a început evenimentul duhovnicesc cunoscut drept Sărbătorile Sfinților nemțeni (5-7 august). Această suită este formată din zilele de prăznuire ale Sfântului Ioan Iacob și Sfintei Teodora de la Sihla, care încadrează praznicul Schimbării la Față.

Sfântul Ioan Iacob, prăznuit în data de 5 august, este ocrotitorul bisericii din incinta Seminarului Teologic Veniamin Costachi de la Mănăstirea Neamţ.

Hramul locașului de cult a început din această de la ora 18:00, prin oficierea slujbei de priveghere de către Preasfințitul Părinte Damaschin Dorneanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților. Mâine, 5 august 2017, Sfânta Liturghie va fi săvârșită de Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, informează Radio Trinitas.

Sărbătoarea va continua duminică pe meleagurile nemțene, când va fi serbat hramul Mănăstirii Schimbarea la Față de pe Muntele Ceahlău. După tradiție, IPS Teofan, va merge în dimineața zilei de 6 august în pelerinaj împreună cu preoți și credincioși din apropierea Schitului Stănile până la Mănăstirea de pe Muntele Ceahlău, unde va oficia Sfânta Liturghie.

Duminică seara, la Mănăstirea Sihăstria, va fi oficiată slujba privegherii în cinstea Sfintei Cuvioase Teodora de la Sihla, iar a doua zi Sfânta Liturghie.

Sfânta Teodora va fi cinstită și la Schitul Sihla, unde, după Sfânta Liturghie, va avea loc pelerinajul de la biserica schitului până la peștera Cuvioasei Teodora.

La programul liturgic din aceste zile sunt așteptați ierarhi ai Bisericii noastre, preoţi şi mii de credincioşi din ţară și din străinătate.

Comentarii Facebook


Știri recente

Săptămâna în imagini: 9 – 15 mai 2022

Legătura dintre biserică și sat, ca o împletire între viața laică și cea religioasă, a putut fi văzută atât în evenimentele organizate la Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” din București în săptămâna precedentă, cât…