Sărbătorile Pascale în Episcopia Caransebeșului

Sărbătorile Pascale în Episcopia Caransebeşului 2017 (4)

Credincioşii care au participat la Slujba Învierii Domnului, la Catedrala Episcopală din Caransebeş, au primit Lumina Sfântă de la Preasfinţitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului.

Şi anul acesta, în Eparhie a fost adusă Sfânta Lumină de la Mormântul Domnului din Ierusalim.

Sfânta Liturghie din ziua sărbătorii Învierii Domnului a fost oficiată la Catedrala episcopală, în prima zi a Sfintelor Paşti, de Preasfinţitul Lucian. La slujbă au participat autorități centrale, județene și locale, precum și numeroşi credincioşi. Răspunsurile au fost date de corul acestui sfânt locaş, condus de părintele Gheorghe Tistu.

Tot în aceeaşi zi, Ierarhul a oficiat în Catedrala din municipiu slujba Vecerniei sau „A Doua Înviere”, în cadrul căreia, potrivit tradiţiei Bisericii noastre, pericopa evanghelică a fost citită în mai multe limbi străine.

În a doua zi de Paști, Ierarhul a slujit la  Biserica „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Reșița.

În cadrul slujbei părintele slujitor Cristian Manole a fost hirotesit iconom. De asemenea, părintelui Rusalin Chincea, cel care a slujit vreme de mai mulți ani la sfântul altar al acestei biserici, i-a conferit Diploma de excelență „Sfântul Apostol și Evanghelist Luca”.

În 18 aprilie 2017, Preasfințitul Părinte Lucian a săvârșit Sfânta Liturghie în Parohia Moniom din Protopopiatul Reșița.

La slujbă au luat parte foarte mulți copii și tineri îmbrăcați în costume populare precum și membrii Asociației Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte.

În cadrul Sfintei Liturghii părintele paroh Mihai Ciucur, cel care este și inspector în cadrul Departamentului de tineret al Episcopiei Caransebeșului, a fost hirotesit iconom stavrofor. La final, membrii fiecărui centru de tineret au interpretat pricesne și cântări pascale.

 

Comentarii Facebook


Știri recente